nuffnang

Kawan-kawan saya

Friday, June 15, 2012

::LELAKI SEMUA SAMA! PEREMPUAN PUN SAMA!::

Assalamualaikum w.b.t.




Agak sekian lama aku menyepikan diri, kali ni kembali ke arena blog ni dengan mood agak suam-suam kuku.hihihihi. Okeh apa yang aku nak share kan ni bukan sesuatu yang berunsur negatif tapi sekadar perkongsian yang berlaku sehari-hari dalam hidup kita.



Cuma apa yang menjadi bicara aku pagi ni, adalah perangai kita yang masing-masing. Ada saja yang tak kena pada kita. Nak menuduh orang tu, orang ni. Semua yang orang buat, semua tak betui, takkan kita saja yang nak betui all the time. Aku paling pantang orang macam ni. Sorry to say, sebab 2,3 menjak ni aku amat moody dengan unsur-unsur yang suka mengata orang, yang suka menjatuhkan orang dan 'up' diri sendiri. Kalau bak kata orang utara (nak harrrommmmmmmmmmmmmm) haaaaa. kasaq kan? Mujuq aku tak suka nak keluaqkan perkataan tu buat puak-puak menyombong ni.




Bagi puak-puak pompuan yang dok bercinta ni pun satu hal. masa dok bercinta, pakwe hang la yang paling baguih dalam dunia ni......... tinggai member habih sebab sibuk bercinta la konon-konon. tapi bila dah break....





Hihi..kalau pompuan, macam ni la gayanya, masa suka semua rasa baguih. Sampai orang lain semua nampak tak elok. kannnnnnnnnnnnn? Tapi bila tak kena gaya, mula laaaaaa macam-macam hal nak cerita kat pesbuk..kutuk tak penahnya nak abih.





Hahahahahahah, tak berapa nak matang lagi. Ni, aku nak bagi ingatan sket buat adik-adik mahupun sapa saja laaaaa yang dok bercintan-cintun ni. Tak perlulaaaaa nak memuji menggunung-gunung bagai kat pesbuk,tapi tup-tup.... setiap apa yang kita buat, kita tulih tu, melambangkan sedikit sebanyak peribadi kita. Satu lagi ingatan buat yang suka mencarut segala bagai, bawak-bawak la mengucap sama. Istighfar pun lagi baguih. Aku meneguq sebab aku sayang, bukannya aku meneguq sebab aku dengki. 



Sekian, harap maklum.



p/s : kalau dah sama mana satu yang tak samanya.Mana satu laki mana satu pompuan.hahahha

4 comments:

Cik Cammy Lia said...

hehe sokong sgt!! mujur sy dh kawen,so xde da istilah bercinta2 ni..bercinta ngan suami je.ahaks

pena rozie said...

belum dapat semuanyer baik.. muahahahaha...

AmyZana said...

kita x berape suke gak ngan org yg sibuk2 update status pasal jiwang2 nih. x malu ke ? dah clash dgn pakwe makwe pun nak ditulis dkt status bagi sedare mara bace~ sptutnye bende tuh kan perkare peribadi kan? x perlulah nak dikongsi dkt facebook mcm nak war2kan kat satu dunia~ bknnye smue org suke bce status yg cenggitu...

ya tak?

Anonymous said...

bukn lelaki sama,tp perangai dan sifat lelaki especially nafsu mereka sma

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails