nuffnang

Kawan-kawan saya

Sunday, February 17, 2013

::TU BENDERA TOK NAJIB! ::

Assalamualaikum....


Wallawehhhhhhhhh.. Lama siut aku tak mengupdate apa-apa kat sini. Dari bulan Januari lagi takdan nak update. Ni dah tengah-tengah nyawa bulan dua, baru sempat nak menaip-naip kat sini. Sibuk sangat, ngan sakit sempena Chinese New Year, teruih berabuk blog aku ini.hehe



Kelmarin, aku drive nak pi klinik, pastu nampak la bendera hijau bulan penuh tepi jalan. Sekali, maknya tanya kat anak dia yang berusia 3 tahun lebih (merangkap anak menakan aku).



"Zikri, tu bendera apa?



"Oooo, yang tu bendera bulan. Bendera PAS"

"Wowwww, pandaila zikri ni. Okeh, yang belang-belang tu, ada bintang, ada bulan, bendera apa?"

"Yang tu bendera tok najib!"


wakakakkaakakka. Teruih aku rasa nak tergelak berguling-guling masa driving, nasib baik tak terbreak mengejut sebab dengaq jawapan dia. Hahahaha. Lawak ngat aih.



Kat tempat aku, memang meriah ngan bendera ni, ada bulan, ada roket, ada cap kati, mata, keris macam-macam la....


Tapi menengokkan keadaan, susah cap kati nak rampas kawasan..hihihihi. dari pemerhatian kaca mata rakyat biasa...kihkih...


P/S : Bila nak mengundi taktau.

2 comments:

tyka said...

undi adalah rahsia..
tak gitu
tak kira siapa pegang, yang penting rakyat jangan gaduh gaduh tang politik...


http://sitiatikah.com

::Mastura Zakaria:: said...

untuk memilih, jangan sia-siakan apa yang dipilih tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails