nuffnang

Kawan-kawan saya

Monday, September 12, 2011

::KISAH BENAR: 'SINGLE' vs 'IN RELATIONSHIP'::

Hai bloggers...sebelum tu...



Assalamualaikum... pada semua yang sudi baca story aku, yang kengkadang ada makna, dan yang kadang-kadang taktaula makna apa.muehehe. Malam ni, mood nak update mai pulak+mood lapaq. Komfem aku menelan lepas update entri ataupun sambil menaip, sambil menelan.hihi....





Ada yang tanya, mana lagi best...yang single ka atau pun yang dah tak berapa nak single.Pendek kata yang hati tengah bunga-bunga cinta ni. ehemmmm......Kalau tanya aku, aku diam ja la, sebab taktau nak jawab apa,haha.taktau status mana yang paling best.









Yang hat berstatus 'in relationship' syok dok canang merata, at least boleh menunjuk-nunjuk kat si single bahawasanya dunia ini mereka yang punya.Ya lah ada someone yang boleh teman pi sana pi sini. Syok letteeewwwwwwwww.huhu. 





"Tapi bagi aku ala.rilex la bhai.lu tayang awek lu depan guwa, lu ingat guwa heran ker bhai dengan rambut merah awek lu tu? guwa tau arrr guwa takla seterer awek lu siap boleh kalerkan rambut, macam-macam kaler, harmoni jugak la guwa tengok, tapi ok la tu bhai, as long lu suka, tapi tak payah la bajet bagoooosssss sangat depan guwa.tayang-tayang awek seksi lu.adoiii pedih pulak mata guwa ni bhai."





Bila yang 'in relationship' asyik dok mesej ja 24 jam. yang single(macam aku) tengok ja la. Takkan nak marah pulak ye dop? kredit mu.ikut mu la. nanti cukai lagi kena..peheheehheh. Aku kadang-kadang kredit tak bergerak, dua bulan 10 hengget tu la yang aku guna.





Aku tengok awek sorang ni, keta problem tepi jalan. Kalut dok kol pakwe segala tanya nak buat cemana ni, ayang tak reti apa-apa pasai keta.huhu.Meh la tolong tengok kan jap.euwwwww. Haritu, aku bawak moto dahtu mati tengah jalan, dengan muka slumber dan tak bersalahnya, yala nak bersalah cemananya dah dia nak rosak, tengah-tengah paneh terik try cari solution sendiri. Yala, nak kol sapa lagi?cangak ja la sorang-sorang, nasib bek la ada mat motor tulung aku.hihi. Baguih tau mat rempit macam ni.(up sket).





Bila pi tengok movie, dah si 'in relationship' cover-cover lak nak tengok wayang pun. Yang si geng 'single' ni syok gilaaaaa gelak bagai nak rak bila tengok hantu bonceng, takdak la kalut saham nak hilang la apa. Biaqla nak gelak pueh2.ko buleh ke? ko mesti nak kontrol ayu ko je kan?muehehehe.





Bila pi shopping, si 'in relationship' kadang-kadang lebih suka jala-jalan ja dalam shopping complex tu, ada la sebarang dua yang sempat dirembat. Tapi len pulak gaya cik 'single' ni, buleh jalan lama-lama macam nak borong satu shopping center tu, takyah la pikiaq nak beli baju sepasang ka, baju sama ka, yang mana ada offer, kebasssss ja la.syok wooooooo.




Masing-masing ada kelebihan masing-masing. Yang si 'in relationship' pun ada gak part-part special dia. Almaklumla, ada orang kat sebelah,yang menyayangi diri beliau...cewwwwwwah. Tapi bukanla makna yang si 'single' ni diabaikan. Satu Malaysia sayang wooooo.cuma kekurangan si 'single'. Takdak nak mesej someone ja. Kalau ada bunyi sms masuk, perkara tu macam agak mengagumkan pulak, dan eksited gila nak tengok sapa la yang sudi mesej walaupun hotlink ja yang rajin mesej.(Kena kat hidung aku).haha.




P/S : kekurangan tu bukanlah satu kelemahan, tapi satu keunikan yang memberi kekuatan.

4 comments:

Faez Rusni said...

huhu..terasa pedih ulu hatiku..
naseb tak over dlm relationship...

nice ulasan kamu..

HasrulHassan [HH] said...

Adehhh .. hehehe... zaman bercinta ohh zaman bercinta ...

gadis melayu said...

betol3.. msj penuh ngan msj hotlink jer.. jd ble tepon bunyik dh boleh agk dr sape.. single la bktekn.. hihihi..

Firdnurjue said...

betl3...setuju..hik3
xkisahla single or in relationship..asalkan semua bahagia kan?..hik3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails