nuffnang

Kawan-kawan saya

Monday, November 14, 2011

::PERMAINAN SUDAH BERMULA::

Assalamualaikum semueeeeeeeee..hahaha(bajet slang kl).






Good morning la pada sesapa jua yang lalu lalang singgah kat blog aku yang tah hapa-hapa la, aku dok update. Errrrr.memandangkan dah lama jugak aku tak take part dalam segmen la, contest la yang blogger semua dok buat.dan harini tanpa segan silunya, aku join tah permainan hapa pula si Kartunis Damas ni ajak main. tapi yang pastinya, bukan polis sentri dan sebagainya. Mai kita tengok cara-cara nak main. Sebab aku memang suka jawab soklan.




ni aku copy ja.aku maleh nak taip balik..hahaha
RULES OF THIS GAME
1. Post this rules
2. Write 11 things about yourself
3. Answer the question that the tagger have set for you
4. Create 11 new question for the people you have tagged to answer
5. Choose 11 blogger to be tagged and link then on the post
6. NO TAG BACK




ADA APANYA TENTANG DIRI AKU: 
1. Hai semua. nama aku seperti kat blog aku ni. aku tak guna nama lain dah.sebabnya dah blog aku,sah-sahla aku guna nama sendiri.
2. Aku anak bongsu dalam family.
3. Aku jenih yang kuat nyembang ngan orang.kalaulaaaa orang tu pun jenis kuat sembang.kalau yang jenis senyap tu.otomatik aku pun terrrsenyap sekali.taktau mau sembang apa.
4. Ekceli(broken dah b.i aku) aku cerita apa-apa ja dalam blog aku.yang mana aku rasa selesa nak cerita.yang mana aku rasa private tu, aku tak share la.
5. Aku suka kaler putih,coklat,kaler warna-warni,kaler hitam.pendek kata semua la.kalau panjang kata kaler yang pudaq-pudaq tu aku tak berapa bekenan.
6. Aku suka dengaq lagu.dari band yang ala-ala emo,segala tu. nasyid pun aku layan.
7.Suka tengok cerita omputih,omhitam.haha.cerita apa pun aku layan ja.tapi cerita seram takmaula.aku takut.
8. Aku geli binatang yang banyak kaki dan melekat-lekit.yang berbulu pun aku geli.
9. Aku takut gelap.takut kilat.takut guruh.takut hantu.takut macam-macam.
10. Aku suka jalan-jalan.travel la pi mana-mana.syokkkkk dapat merabihkan duit.hihi
11. Aku suka kucing.sekian.



SOALAN CEPUK-CEMAS DARI KARTUNIS DAMAS

1.Kamu kerja, pernah cukup duit sampai hujung bulan?
Eh, cukup aih.takat nak tanggung diri sendiri yang masih solo ni dan bagi sket kat mak abah, bayaq insurans, berukband,bank. Selagi kita bersyukur, insyaallah, rezeki tuhan bagi.Kalau dok tengok orang kaya, memang kita takkan rasa cukup.Cer tengok mat bangla, alhamdulillah kita akan rasa cukup.


2.Siapa idola kamu, dalam hal perniagaan dan memajukan diri (max dua(2) orang sahaja)
Aku suka tengok Tan Sri Syed Mokhtar AlBukhari, usahawan Malaysia yang suka derma dan buat kerja amal. sorang lagi yang aku minat dan jadikan idola aku adalah Steve Paul Jobs.sapa tu? Pengasas Apple.walaupun dia ada kanser, tapi tu tak simply mematahkan semangat dia.


3.Jika haku terbitkan Komik haku sendiri, pasti ka kamu nak beli?
Kalau komik yang macam ujang,lanun tu.aku suka la.sebab lawak gila.tapi kalau komik yang genre lawan-lawan, serius tahap gaban.aku tak minat.aku ni hati lembut.takut ngat aih nak baca cerita lawan-lawan, yang berat-berat.


4. Apa pendapat kamu, tentang Pemuzik Indie tanahair kita?
Setakat ni aku layan ja.macam band hujan tu.lagu pun buleh tahan jugak kesedapan dia.tapi jangan meniru band luaq dahla.dah macam hilang identiti lak.ape celop tot.haha


5.Kartun/edisi komik apa yang paling kamu minat time sekolah?
Kartun, selalu aku layan ja kartun apa yang ada kat tv tu.Sampai la ni pun aku dok layan kartun lagi..hehe. Komik tu tak berapa minat sangat kecuali macam aku cakap tadi majalah ujang, lanun.aku layan la.


6.Jenama baju/seluar apa yang korang beli paling mahal?, berapa ratus/ribu?
Paling mahai setakat ni jenama voir jeans.ada la dalam seratuih lebih.tak sampai ribu riban pun.bagi setengah orang besa ja kot.tapi bagi aku mahai jugak tu.aku tak berapa minat sangat barang-barang branded ni.aku selalu beli apa yang aku bekenan dan tak berapa mahai.


7.Cita-cita kamu pernah tercapai tak, apakah cita-cita itu?
Cita-cita aku tak menentu dulu.tengok cita polis.nak jadi polis.tengok cita dokter,nak jadi dokter. Tapi tak sampai sebab aku tak ambik kos medik.haha.


8.Apakah nilai atau barang berharga, yang kamu sumbang pada Keluarga kamu?
Errr.perluka nak gitau.satgi kata aku ungkit pulak.emmmm...takyah la na.Mak aku tau la apa yang aku dok bagi kat dia.hihi.Cer pi tanya mak aku.


9. Suka dan pernah buat deko/hiasan/design/susun atur bentu dalaman rumah kamu?
Aku suka atuq.buat deko.tapi besanya bila time nak deko tu, aku taktau nak start dari mana.haha.bila orang lain start,baru aku nampak idea nak deko.kena tunggu mood aku betui2 rajin dulu.


10.Pernah belikan baju Raya untuk kedua IbuBapa kamu?
Apa la soklan hang ni.haha.mestila pernah.sejak aku qeja la aku boleh beli kat depa.selalu depa yang dok beli kat aku.hihi


11.Pandangan kamu, Blog haku nie kearah Keseniaan atau Pribadi haku saja?
Bagi aku la...ada jugak seni.ada jugak la pasai personal.tapi aku suka blog seni-seni.sebab aku pun hati seni jugak.hihi


lenguh gila aih jawab soklan.tak pernah orang tanya kat aku sebelas soklan dalam sehari.hahaha.



SOKLAN DARI AKU PULAK.

1. Kalau anda sedih, apa yang anda buat untuk hilangkan kesedihan?
2. Apakah yang anda lakukan bila ada orang mintak maaf,tapi dia selalu ulang kesalahan dia
3. Kalaula dalam dompet anda ada sekeping ja duit 5 ringgit, pada masa yang sama,ada kawan mintak pinjam sebab tengah sesak, anda bagi x?
4. Pernah tak anda terfikir, bagaimana hidup anda kalau anda hilang tempat bergantung.
5. Apakah nasihat anda pada orang yang tengah kecewa.tak kisah la dari sudut apa pun
6. Apa anda akan buat untuk redakan kemarahan anda?
7. Binatang yang paling anda suka.kenapa?
8. Tempat yang paling anda idam-idamkan.untuk pi melancong ka.cuti-cuti ka.
9. Anda suka tak jadi femes?sebab....
10. Pernah tak anda jumpa seseorang yang sanggup ketepikan ego dia demi anda?
11. Kenapa anda suka blog aku ini.kalau sudi mai la follow.haha(ayat last paling tak tahan)



untuk 11 orang blogger yang bertuah untuk ditag.sila-silalah sambung ya.

1. fahimi
7. diba

p/s :gila penat aku tagged sampai sebelas orang.kalau dah sambung game, jangan lupa drop komen orait?.

3 comments:

MOHD FAHIMI AB. RASHID said...

thanx. so lucky i am do tagged..
n boleh tahan jugak byk soalan cik mastura kasi nie. kena overnite lh mlm nie nk jwb sume soalan nie. huhu

EruzuLiyana said...

hahah, tenks sudi tag, tapi sy tgh exam skan ni,ada masa sy buat eh,,hehe

Kartunis Damas said...

Trimas Ms. Mastura coz sudi jawab soklan2 den...

Permainan nie utk hlangkn k'bosanan, sdikit sbnyak dpt dkatkan sesama blogger.

ahakz, ehh ada sstengah org dh keja pun tak pnah beli taw...Den tnya soklan no.10 saja ja nk pnuhkan soklan den :...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails