nuffnang

Kawan-kawan saya

Thursday, January 5, 2012

::HADIAH UNTUK IBU DAN AYAH::

Assalamualaikum to all.




Agak lambat untuk aku update blog di awal kemunculan 2012 ni. Takpala, tapi still in the mood JANUARI lagi. Dan seperti besa, aku ni memang lambat sket nak terima hakikat bahawasanya aku dah masuk tahun baru.huhuhu. Macam zaman study dulu, dah pertengahan sem 2 baru nak sedaq diri bahawasanya aku ni student sem 2.muahahahaha.





Dek dalam kesakitan sebab aku sedang mengalami alergik, boleh la sambil jaga muka, update blog sat.hehe. Muka aku agak sakit sebab jerawat naik bahagian dalam. Ni la akibat kalau makan kacang tanah. Aku termakan kacang masa keluaq lepak-lepak ngan geng aku. Konon-konon. Padahal bukan terrrr tapi memang makan. Sakit tuuuu, adoi. azabnya, tuhan ja la yang tau. Makan tak hengat haaaa pastu tanggungla azab sorang-sorang.Tahniah pada diri sendiri.makan lagi len kali!









Apa kena ngena ngan mom and dad pulak?hahahha. Sebenaqnya aku baru lepas baca buku Gen-Q. Tau dak Gen-Q tu apa?haaaaaa.bagi yang taktau lagi rupanya macam ni la...spesies majalah jugak la, tapi memang syok abih. Buat masa ni aku still lagi berjaya beli dari volume 1 sampai la volume 5.




Memang best gila majalah ni. Islamic sket dan banyak info yang buleh kita belajaq dan boleh jugak jadi motivasi dan tazkirah kat diri sendiri. Jadi, dengan tajuk kali ni pasai ibu dan ayah. Betui kata orang, sorang mak tu boleh jaga 10 orang anak, tapi, anak-anak belum tentu lagi dapat jaga sorang mak dengan penuh kasih sayang. Harap-harap kita semua masih tak terlambat untuk dapatkan keredhaan mak abah kita kat dunia ni.





Budak-budak la ni (dari apa yang aku perhatikan) bila depa cakap telefon, aku boleh agak dia cakap ngan sapa, kalau ngan girlpren,boipren yang belum tentu sah status lagi, bukan men ja cakap. Pijak semut pun tak mampuih. Semua nak cover. Kaver line la, kaver suara la, kaver la apa yang nak kaver. Tapi kalau cakap ngan mak, adoiiiiii. kalau buleh nak cepat-cepat ja letak. Siap boleh tengking-tengking tu. Apa punya anak! kan? kan?. Mak dengan sabaqnya kol anak, tapi anak macam tu pulak perangainya.



p/s : Nilailah sendiri macam mana sifat kita dengan parents. Ibu ayah kita tak mintak banglo besaq pun, cuma doa anak-anak. Yang tulah saham yang boleh membantu. Renung-renungkan dan selamat beramal. peace =)

4 comments:

UmIe said...

Betul cakap mas..kalo cakap tepon sat ja ngan mak..tapi lain saya..cakap ngan mak ..lama2..sampai member ingat cakap ngan boyfren..hahaha..apa2 pun pada saya, mak saya adalah yang terbaik..kawan yang terbaik..i love u mom..

Zamani84 said...

blogwalking.. :)
jemput singgah ke blog sy http://zamani84.blogspot.com

Ain Dzaya said...

anak ramai tapi ta mampu jaga ibu dan ayah...hmm itulah yg sering blaku sekarang..

nice to meet u!
rasenyer pernah jenguk belog nie kot..heheww..sbb header dulu ada gmbar mastura dgn katak kan..heheww..
eww!! gelilah katak!

keeping blogging!!

umar said...

sy ingin cadangkan agar di belikan pen quran digital :)
yang baca dan dengar dapat pahala, yang memberi turut dapat pahala kan.
bleh rujuk di sini >> http://bit.ly/hadiah_ibu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails