nuffnang

Kawan-kawan saya

Friday, June 28, 2013

::KESILAPAN BLOGGER:KENAPA BLOG SAYA KURANG FOLLOWER::

Assalamualaikum dan selamat berblog.hihi


Welcome to all termasuk stalker bertauliah dan jugak yang tak bertauliah, secara sengaja atau pun tak terjejak kat blog aku yang panasmeluap-luap ni.Cewaaah, siap ada welcome speech tak tahan.hihihi.


Okeh, sebelum aku go on dengan aktiviti tidur aku, just nak share few tips dengan anda sekalian yang tengah memikirkan "eh, cemanolaaaaa nak buat orang follow blog den ni haaaa". Haaaaaa, ni aku ada satu petua. Bukannya payah pun, cuma bllogger sekalian, anda mungkin tidak sedar bahawasanya anda tidak mem'public' kan blog anda. Justeru, jangan heran la, kenapa orang lain tak boleh follow blog anda sebabnya takda link. How come.



Haaaaa, meh sini aku nak ngajor sket cemano haaaaa nak publickan blog anda. Cuba perhatikan followers aku kat bawah ni....

Contoh laaaaa, aku ambik sorang...



Contohnya, salah seorang follower kat atas, sebabkan dia dah follow blog aku, so aku nak follow blog dia balik, tapi malangnya, bila aku klik gambar dia, takda link blog dia.....

Macam kat bawah ni....


Rasanya, blogger tak publickan blog anda. So, ada antara orang yang nak follow gagal berbuat demikian.. Perghhh skema gila ayat aku.kuikui.


Bila aku klik jugak nak follow, naik notification macamni.....



 Alamakkkkkkkkkkkkkkkkk. rugi sehhhhhh...macam mana hangpa nak expect rakyat marhaen macam aku ni boleh follow blog hangpa sebab hangpa sendiri tak publickan blog sendiri.


So, cadangan aku pada blogger sekalian, kalau nak tambah follower, sila publickan blog anda terlebih dahulu. Buat macam ni ye sedara sedari....




 
Hangpa pi kat bahagian setting, ada edit profile kan? pilih yang tu, cuba tengok bahagian yang aku highlightkan tu, klik kat link biru tu... pastu akan jadi macam kat bawah ni....



Haaaaaaaa.... pastikan tick blog hangpa tu, pastu save. Senangkan, nanti bila orang klik kat gambar hangpa bahagian follower tu, akan ada macam gambar kat bawah ni.....

 
Yesssssssss.dah jadi.now, baru laaaaaaa aku boleh follow blog anda. Cuba check sapa lagi yang tak publickan blog.ni merupakan salah satu kenapa orang malas nak follow blog anda. Jangan marah ye kalau aku tak boleh follow. peace :)



P/S : Sesapa yang taktau lagi, aku ada 2 blog. Satu blog ni, satu lagi blog sarababykidscollection. Boleh jugak like page fb Sarababykids. Semoga anda semua boleh sedikit sebanyak support bisnes baru aku..hihihi. Apa lagi pi la LIKE.

7 comments:

zAnA hAmDaN said...

nasib baik sye x publickan blog. tp still kurang lg. T.T <--in sad mood.
done follow u, come to my site. :)
http://wonderfullifezanahamdan.blogspot.com/

MUHAMMAD IQBAL Abdullah said...

tu pentingnya tinggal jejak kat bahagian komen.. boleh la nak jejak.... kalau follow then terus senyap, takde maknanya..kan..kan....

Invisible Me said...

gua harap gua tak buat kesilapan ni. Haha.

Mencari Sponsor

::Mastura Zakaria:: said...

hehehe.kena check balik setting.kadang2 ada yang tak tersengaja x letak link, pastu heran kenapa blog xda org follow.

Cik Nadz said...

Aigooo..guna google+ macam lain jek settingnyer. Cmne nak tau blog sy public ke tak ni?huwaaaa

My blog: http://cikerza.blogspot.com

naiyat said...

Kalau berminat nak beli telekung sila ke:

http://naionlineshop.blogspot.com/

bibi masmira said...

done.patut lah selama ni takde orang jengok blog saya.tq sis.nak share kat blog saya boleh sis.
ni blog saya,siapa sudi mari lah singgah and menjadi orang pertama yang follow saya.hehe
http://bbmasmira.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails