nuffnang

Kawan-kawan saya

Thursday, December 6, 2012

::SIAPA KATA SURIRUMAH SESUATU YANG 'LOW CLASS'?::

Assalamualaikum readers.



Pertamanya aku ingin mengucapkan selamat hari khamis buat semua yang baca entry aku ni. Hari ni aku cuti. Motifnya??? SAJA SYOK-SYOK abihkan cuti. Time-time cuti macam ni selalunya aku bagi full commitment di rumah.Motifnya?? MEMANG AKU SUKA dan suka hati aku la..kihkih. Aku tak suka sangat keluaq hang out time bila masa aku ambik cuti macam ni. Bila kawan-kawan ajak keluaq besanya aku  bagi alasan macam-macam sebab jadi sayang gila nak tinggal rumah ni.Aku lebih suka lepak kat rumah sambil tengok blog, tengok fb, masak apa yang patut. Memang stail tu dah.haha




Jadi bila aku dok kat rumah ni, banyak gila wei keja. Ngalahkan keja aku kat opis yang dirasakan dah melambak. Harini aku nak mengamuk kat rumah. Pagi-pagi lepas subuh lagi start dah jobscope aku. Basuh baju, jemuq baju, lipat baju, sapu sampah, kemas rumah, bagi kucing makan, cakaq sampah kat luaq rumah, mengemop, masak, basuh pinggan, makan, kemas bilik, tengok tv sat, tengok fb sat, update blog dan.......... ulang balik ayat yang kaler merah tu sampai hangpa semua puas hati. Sibuk gila aktiviti aku. Tengok sat mana laaaaaa aku ada masa nak pi shopping bagai. nak makan pun rasa macam tak nyempat. Ni sempat update blog, pasni nak pi mengemas lagi ni. Apa yang aku kemas aku pun taktau dari tadi tak habih-habih. 




Nasib baik tadak anak lagi ni, lega sket rasa sebab anak-anak kucing aku tak payah nak bagi pakai pampers segala. Depa boleh berdikari sendiri. Ni nak bernafas pun rasa macam takdan dah. Sapa yang pandai-pandai kata surirumah tu tak sibuk? dan keja makan tidoq? Mai sini aku nak luku-luku pala. Ni yang bujang-bujang macam aku pun dah sibuk sampai ke malam. Apatah lagi laaaaa yang dah ada 2,3,4,5, anak. Dok kalut nak mengasuh lagi..huiiii. Rasa nak mintak kat Allah "Ya Allah, bagilaaaaa masa tambahan" .Hukkk




Betui kata Ustaz...




Dah la tadak pencen, tadak cuti rehat, tadak public holiday, dan tadak istilah berenti dalam buat keja rumah. Mujoq jugak aku lagi suka dok rumah dari dok kat luaq rumah. Banyak keja lagi nak buat.




p/s : Bagi aku, lelaki yang paling hensem adalah lelaki yang suka dok kat rumah teman bini time cuti, biaq la tak buat apa pun, janji sejuk hati tengok laki ada sama. Errrrrr, sapa nak jadi bakal aku? anyone?anyone?hihi


3 comments:

eitcha,IM said...

sy pon sokong... suri rumah pekerjaan yang paling bagus dan sehat :)

Cik Nuries said...

prefer jd housewife dr qeja kat luaq.. :)hohoho

Jue said...

samalah kita..jue pun kalau kat umah...xtau kemas pebenda..xabis2..ad jeak bnda nak wat...kdg2 smpi xsmpat nak duduk..bz manjang..cam pelik pun de..tp 2 la 2..klu duk umah..mmg banyk keje dr opis kan..heeeeeeeeeeee...


*suka ngat duk umah..klu cuti..mmg xmo kemana2 la..smpi penyapu tu..duk kat tgan jeak..hahahahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails