nuffnang

Kawan-kawan saya

Thursday, April 12, 2012

::REPUTASI ITU PENTING::

Assalamualaikum people....




Pagi ni aku spend sket masa untuk penaik satu entry. Agak menurun sket traffic blog aku kebelakangan ni, sebab tak berapa rajin nak ping entry dan salah satu sebabnya lagi, aku maleh nak update entry.hehehhe.Aku ni memang tak berdisiplin sket nak update everyday, tapi aku berusaha untuk berdisiplin sket. (perghhh, ayat)




Apabila kita cakap soal reputasi, aku sentiasa meletakkan 100 percent reputasi baik pada setiap yang aku kenai. Maksudnya, aku sentiasa bersangka baik dengan semua unless kalau tuan empunya diri cuba merosakkan reputasinya sendiri. Aku takkan suka-suka laaaaa nak jatuhkan reputasi seseorang tu, sebab aku bukan jenih yang macam tu.





Tapi aku paling tak boleh blah bila jumpa manusia yang suka 'up'kan diri sendiri. Memang dalam dunia ni, ada macam-macam manusia yang kita akan jumpa. Tapi ada yang certain part bila most of the time asyik nak 'up'kan diri sendiri...oh my............. nak gelak pun ada, huhu. Tapi aku buat diam ja la. Dah, dia happy keadaannya macam tu, so aku biaqkan.




Bagi aku senang ja, as long bila aku tak suka sesuatu perangai orang tu, aku tak suka bising-bising. Aku buat diam ja. Prinsip aku senang ja, buat diam!hihi. Tapi as a blogger, aku nak ingatkan jangan penaik entry sekadar nak hentam orang lain, nak cari publisiti murahan. Memang as a blogger, ada silent readers yang kita taktau dari mana. So, jangan jadikan blog ni as platform untuk kutuk orang, maki orang. Dunia ni bukan milik kita ja, kita share.




Jadilah blogger yang bukan suka menjatuhkan orang lain, dan pleaseeeeee lagi satu, jangan dok suruh aku follow blog yang hangpa sekadar update cerita boipren girlpren penuh 6,7 entry sehari.nonsense!


4 comments:

sesumpahmerah said...

diam itu lebih baik...diam itu penutup pada org bodoh dan penyeri pada org alim...

Iena Eliena said...

Blogwalking here...

cik iena follow your blog..
follow my blog juga ye(^_~)
www.ienaeliena.com

mama salina said...

Kot mana pun tetap Layannnn...

::Mastura Zakaria:: said...

diam dalam meeting.tu lagi baguih.bek pi tidoq.sekian..kikikki

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails