nuffnang

Kawan-kawan saya

Tuesday, July 27, 2010

::FAKTA MENARIK DALAM MALAYSIA::

Salam Malaysia buat anda,


semoga sihat-sihat la hendaknya... kali ni saya nak share benda- benda pelik dalam Malaysia
sekadar renungan...


Di bawah ini ada saya senaraikan perkara-perkara pelik yang sedang berlaku di Malaysia.
Ada artikel yang saya copy dari laman web[tapi dah x ingat]1. Pemain bola sepak liga kebangsaan boleh mendapat RM7,000 ke RM8,000 sebulan tapi main macam budak sekolah sedangkan graduan universiti yang bertungkus lumus selama 18 tahun kat sekolah hingga pusat pengajian tinggi hanya menerima gaji permulaan RM1,250 sebulan.2. Pemandu tidak sanggup memberi peluang pemandu lain memotong, totapi sanggup pula bertekak sampai sejam dan mengajak pemanju lain bergaduh di tepi jalan...3. Pelanggan ditengking semasa berurusan dengan jabatan kerajaan kerana tidak tahu mengisi borang sedangkan Piagam Pelanggan mereka begitu puitis dan mendayu-dayu sekali.4. Banyak kejadian rogol atau mencabul kehormatan berlaku, tapi masih ramai yang ke tempat kerja dengan pakaian seksi ( baju tanpa lengan dan skirt pendek nampak peha).
5. FAM sibuk mencari punca terjadi pergaduhan dalam sesuatu perlawanan bola sepak negara sedangkan setiap pasukan diberi gelaran nama 'binatang' ...
6. Ramai yang terkejar-kejar untuk mengejar duit,tapi jarang pula yang mengejar duit itu mengejar pahala.
7.Ada ibu bapa bertungkus lumus menghantar anak-anak mereka ke kelas agama, walhal ada di antara mereka tidak tahu amalan wajib dalam agama.
8.Ada yang meraung-raung apabila gagal memasuki rancangan realiti tv, tapi tak ada yang meraung disebabkan tak reti baca al-quran.
9. Ramai gadis Malaysia suka mengikut lelaki asing ke Lombok dan akhirnya terpaksa meminta bantuan untuk balik semula.
10. Ramai ahli politik terpaksa bergaduh dan secara tak sengaja menunjukkan sifat baran mereka kepada rakyat...Apa motif?aku pon x tahu..hahahah
11. Malaysia ada macam-macam, minyak, petroleum, padi, gula, tapi harga tetap ikut dunia.
12.Yang kaya bertambah kaya, yang miskin papa kedana.P/S: Sekian dulu, nanti sambung len ok?

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails