nuffnang

Kawan-kawan saya

Tuesday, December 6, 2011

::JANGAN SAMPAI AKU START JADI RACIST::

Assalamualaikum.




Pagi-pagi lagi aku still ada masa untuk update lagi. Kita sibuk-sibuk cakap pasai 1 Malaysia. Tapi aku rasa, tak berapa nak jalan sangat. Iklan 1 Malaysia bukan main, konon-kononnya rakyat berbilang kaum dapt dok semeja. Iklan memang boleh cakap hebat, tapi realiti memang sangat tak boleh blah.Sebab apa? sebab perangai masing-masing yang still ada sikap 'puak-puak'. Sampai aku pun nak jadi racist jugak.





sumber : seperti nama yang tertera kat kartun tu




Aku betui-betui bengang bila menghadapi satu puak ni. Yang mana aku rasa sebaik mana depa ni, perangai depa tetap sama. Sebab tu tak boleh nak dipercayai langsung. Perangai suka bangga diri, kononnya puak depa la yang paling terrer, tapi bila tengok realitinya, memang sangat hampagas! serious hampeh!Aku dah memang jadi racist ni. Jadi, aku dah tak percaya langsung apa yang hangpa dok canang kat aku.Tolongla jangan buat perangai haprak hangpa tu yang merosakkan kaum sendiri.Pleaseeeeee la. semak la wei .





Aku ni memang jenis yang fleksible dengan semua orang. At first aku letakkan 99% good impression dekat semua orang yang aku mula-mula kenai. Lama-kelamaan percentage tu semakin berkurang. Sebab apa? Sebab perangai hangpa tu yang menjatuhkan impression aku. Sorry to say. Serius memang clear depan mata aku, puak depa ni memang suka bagi masalah kat orang. Sebelum ni pun, ada jugak aku kenai puak-puak macam depa ni.Sebijik jugak perangai.Bab cakap hingaq, haaaaa memang depa menang, tapi bila bab keja, serius lingkup.




P/S : Sapa yang baik dengan aku, aku baik dengan dia.Tapi sapa yang dok bawak tuba mai kat aku, bila aku dah start ignore, jangan ingat aku lupa apa yang hangpa dah buat #ayat peringkat tinggi.




5 comments:

mizz.miza said...

marah bebenor nampaknyoo....

mizzkechique said...

sabaq na...

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

ganasnye mas.hehe~name je 1 malaysia.tp tak berkesan mana pun.

fRaMe+LenSeS said...

hihihi sabar ja la. ;) jgn kita y wat gitu sudah. ;)

HasrulHassan [HH] said...

Jom kita buat puak nak? kita buat PUAK PUAKA ..hahahaha .. :)

rindulah dengan nama mastura zakaria kat blog .. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails