nuffnang

Kawan-kawan saya

Wednesday, December 7, 2011

::TUA BUKAN SEBARANG TUA,TUA ADA MAKNA::

Assalamualaikum.



Pagi ni aku curi masa sket update blog aku yang serabut ni.hihihi.Pendek kata, aku selalu jadi 'lucky person' sebab selalu nampak benda yang boleh buat aku senyum sorang-sorang sampai orang lalu lalang tengok 2,3 kali. Last-last aku ambik fon buat-buat baca mesej sambil senyum-senyum (kaver punya pasai).hahaha. Satgi kata aku mental disorder pulak kan.hikhik.





Maunya aku tak senyum sorang-sorang bila tengok si tua ni. Si tua mana ni? bukan tua tak sedaq diri, tapi tua-tua ni bernilai woooo...cer tengok gambaq dia.Aku agak dia ni diproduce dalam tahun 80-an kot.kot ja la.







Mula-mula aku tak perasan sangat ke'sekuriti'an yang ada kat dia ni. Tapi bila aku tengok kali kedua, 'apa benda yang pelik dengan basikal ni?' Tetiba aku nampak kat bawah tu berantai-rantai belit siap kunci dengan mangga besaq woooo.Tapi tak nampak pulak dalam gambaq tu. Kat situ la aku dok senyum sorang-sorang.hihihihiihi. Besaq wooooo rantai tu sebenaqnya.Memang agak berat la jugak dan kalau nak curi pun makan masa jugak la nak potong. Baik angkut ngan basikal sekali.huhu.




Tapi whatever pun, ni lah ciri-ciri tuan basikal ni. Penyayang. Yang tu ja yang boleh aku cakap.hihi. Tapi kan, kalau orang nak balas basikal ni, depa lagi cerdik, depa akan angkut basikal sekali ngan rantai besaq tu, ngan mangga sekali. Sebab basikal tu x dirantai kat mana-mana pun. Cuma rantai tayar dia tu ja. Adehhh.hihihihi. Good job sungguh. At least ada effort untuk menjaga.hihihi

3 comments:

Miss Nadya said...

nad lama tak naik basikal..:)

p/s :: thanks sayang..info biasa je tu..:)

aina mysarah said...

bagos taktik cover line akak :)

Nyamuk Terbang said...

safety first

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails