nuffnang

Kawan-kawan saya

Thursday, December 8, 2011

::MACAM ANJING DENGAN KUCING! BETUI KA?::

Assalamualaikum.
Hai untuk hari ni kat sapa-sapa yang sudi lagi baca-baca kat sini.



Baru-baru ni aku dan lagi pi minum kat kedai mamak dengan ....dengan...err....dengannnnn. tuan kepada Murad.huhu.Sambil tengok-tengok channel apa tah, pasai kucing kat astro di kedai tu, aku terpikiaq... "ish, relevan lagi ka peribahasa bagai anjing dan kucing" untuk zaman la ni.





Kalau orang kata anjing ngan kucing memang pantang jumpa, keja depa memang gaduh ja manjang, tapi aku dah macam tak setuju pulak. Aku teringat kartun catdog. haha.Aku ni memang di bawah pengaruh kartun sket, syok layan budak-budak sambil tengok kartun. Ralit.





Aku rasa anjing dengan kucing tak selalu gaduh kot, sebab depa boleh kamceng. Cuma manusia pulak yang jadi macam tu. Ada yang memang tak boleh tengok orang lain senang, suka tengok dan jatuhkan orang lain, padahal depa boleh pilih untuk buat baik. Tapi sebaliknya pulak yang jadi.




Kalau time kecik-kecik bergaduh memang happening, paling kuat pun setengah jam ja merajuk, takmau kawan dah. Tapi sok nak men guli, takdak geng, kawan tu jugak la yang kita cari walaupun kelmarin bergaduh kaw-kaw punya. Tapi bila dah makin besaq ni, bila buat pasai dengan orang, cukup payah nak baik balik. Makan masa woooo kalau nak baik. Memang betui, semua manusia buat salah. Tapi kenapa mesti ulang salah yang sama dan sama dan sama pada orang yang sama yang sama dan yang sama jugak. Bukan ka kita belajaq dari kesilapan?











eleh.buat muka manja.rasa nak gigit telinga dia pulak.



p/s : perbezaan anjing dengan kucing pada aku...aku suka manja-manja dengan kucing, tapi aku akan lari berbatu-batu jauhnya bila nampak anjing walaupun dari jarak 1 kilometer.#sekian.

3 comments:

cik ika said...

ala tomeynye.:)

Yatie Awang said...

berul tu, sekarang anjing ngan kucing boleh berbaik apa dah ada contoh pun macam catdog ahaaa

Hani El Zahra said...

laaa...takpa...tak yah lari berbatu-batu kalau nampak anjing...anjing ok ja...dia pun takut manusia...dia cuma nak makan utk survive...kalau bagi dia makan..lama kelamaan dia jinak...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails