nuffnang

Kawan-kawan saya

Friday, March 23, 2012

::PERANGAI PELIK YANG TAK BOLEH BLAH::

Assalamualaikum to all bloggers.



Tadi aku sempat sembang-sembang dengan teman serumah sewa aku masa sama-sama study kat Kelantan dulu. hehehhe. Sambil sembang-sembang ngan dia, start pulak dia dok ungkit perangai lama aku yang tak boleh blah sampai la ni. hahahha. Kalau baca sekali lalu, aku pun tak paham macam mana la perangai pelik-pelik aku ni orang kata unik. Pelik dan lain dari orang. Dah macam alien. Tapi hakikatnya, ni lah aku.haha.What to do.


Sapa ada habit macam aku, sila senyum-senyum.haha


1.LIF
Aku paling tak sanggup naik lif sorang-sorang lebih dari tingkat 3. Takut. Sanggup tunggu ramai-ramai baru naik. Kalau sorang-sorang, aku sanggup naik tangga biaqla sakit lutut sekalipun.


2. STRAW/LIDI
Bila minum ayaq, habit aku gigit straw.buruk perangai.haha. Makan sate, gigit lidi sate, makan aiskrim, gigit batang aiskrim.


3. PISANG
Aku hanya makan pisang yang isinya kaler putih. Kalau kaler kuning, aku tak lalu.hahahhaha. Taktau pasaipa.


4. KOPI
Aku memang anti gila dengan kopi.Huiiiiiii, bagi free pun takmau.Pening.


5. NOVEL
Novel.Huiiiiii taktau nak cakap, bagi novel 10 muka surat pun mungkin aku akan ambik masa 5 tahun nak abihkan. Aku memang tak suka novel.


6.KUKU
Aku tak reti guna kepit kuku.Tak reti pegang pun. Kalau aku guna jugak, mesti terkepit sekali dengan jari. So, aku guna gunting kalau nak potong kuku aku. 


7. WARNA
Aku tak suka pink.


8. BINATANG KECIK
Aku  boleh pegang macam-macam binatang yang rare, yang orang geli, tapi aku tak geli example macam belut, ulaq sawa, anak kambing ka tapi aku paling geli dengan ulat kecik, cacing, lipas dan macam-macam serangga yang banyak kaki.Dan paling tak boleh blah, aku penah terberdiri atas kerusi kat kedai makan sebab aku nampak lipas. Teruih blah tak jadi makan.malu jangan cakap la.


9. MAKAN
Semenjak dua tiga menjak ni, aku dah tak makan KFC, mekdi pun jarang-jarang. Dan aku tak suka sangat langkah masuk western restaurant.hahaha. Dah la makan burger selapih-selapih, abih semua orang tengok.huhu


10. TIDOQ DAN CERITA SERAM
Yang ni paling aku suka.hahaha. Aku kuat tidoq.legaaaaaaaa kepala.hahaha. Tapi jangan dok start bukak cerita seram dengan aku. Aku memang ngaku, aku penakut gila. Tidoq pun bukak lampu oiiiii.hihi



p/s : Tidoq adalah ibadah.hihi

10 comments:

mindaberahi said...

Anak itik terkedek-kedek,
muka comel berbulu merah.
saja nak komen dekat blog cik adek,
kalau boleh jangan le marah.


Alahai kopi la paling best ... camna la leh penin plak dah ⁿ_ⁿ

luqman zakaria said...

haha! dah terbongkar rahsia rahsia!! terbediri atas kerusi tuh yg x leh blah!haha~

Ana Farhana said...

hahaha.. pelik dan menarik!

potong kuku guna gunting ? lg susah nohhh

gigit straw ? hehe

pisang kale putih ? yg mne eh ?

sukri kamis said...

tu dia aihhh....

.........cP~ said...

RSalam. No. 1,2,7 & 10. Kita sama kat situ..hehehe..pelik pulak kalau tak reti guna cepit kuku..
P/s: gambar tu...haha..pernah curi tidur dalam toilet masa posting..kuikui

::Mastura Zakaria:: said...

@mindaberahi

taktau la...dari dulu memang tak buleh sentuh kopi, dan tak buleh nak bau pun..alergik kuat.


@luqman zakaria

haha.tak sengaja..nak buat cemana, pi bayaq kat kaunter, blah teruih..haha


@Ana Farhana

Pisang masak, tapi isi dia kaler kuning, macam pisang rastali ka, tapi pisang yang isi dia kaler kuning macam pisang emas tu, mmg tak makan begitu saja.hihi


@.........cP~

memang tak reti kepit kuku.masa study member yang tolong kepit kuku..muahahahahaha

Halimatun Sa'adiah said...

huhuu...cmni perangai awk ek...

beLLa said...

lawakla hang ni. hahaha.tp pasal kopi tu kte samela. mmg cannot go ngn kopi. penin woo

NOOR FATIN said...

num 1 ,2 dan 8 mmg sama la dgn saya.. kikikiki..

novel la bestttttttt.. hehehe ;d

::Mastura Zakaria:: said...

bab kopi memang surrender awai.huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails