nuffnang

Kawan-kawan saya

Wednesday, March 28, 2012

::SEMUA ADA PERUNTUKAN 24 JAM::

Assalamualaikum to all.



Alhamdulillah, aku baru lepas breakfast (breakfast merangkap lunch). dan mestila tengah kenyang lagi ni. Sambil memenuhi tuntutan dan fokus tinggi untuk siapkan misi aku harini. Terpaksa kejaq masa, dan jugak bahagi-bahagikan masa aku ikut priority. Maknanya, aku ada sikit masa ja untuk tidoq..cesssss.





Manusia macam kita semua ni memang hanya ada 24 jam sehari. Buat lah, apa pun masa tu takkan bertambah jadi 48 jam sehari. Sesibuk mana pun kita, sampai kadang-kadang ada yang kata tak makan, tak cukup masa nak lepak-lepak, hanya kita yang boleh bahagikan masa sebaik mungkin. Orang lain takkan boleh nak tentukan masa kita.




Jadi tolongla bahagikan masa ikut priority. Alasan yang aku paling tak terima "sorryla takda masa, sibuk sangat,tak sempat tadi". Oyeahhhhhhh. ya la sangat kan. Sampaikan nak mintak tolong working on something pun sampai dah tak sempat sangat. Eh, helo.... masa aku 24 jam ka untuk hang sampai aku dah boleh settlekan satu-satu benda tapi hang can't spend even few minutes pun nak settlekan hal sendiri. howwww. Memang drama queen la tu.



Lepas ni jangan dok kata sibuk sampai tak sempat nak pi sembahyang dah la ye. Poor you, 24 hours still not enough.haha. Angan-angan ja la.Semua dah ada kan 24 jam masing-masing. Jadilah bijak menguruskan masa masing-masing. Sibuk seharian tu memang satu alasan yang paling out di dunia. Kesiannya kan, sampai takda masa untuk diri sendiri.hihi. Apa boleh buat, it's your choice. Haaa, aku kalau dah start ngarut ni, mula la nak keluaq bahasa british ni.huhu. peace.




p/s : Sibuknya manusia zaman sekarang ni, ada yang terlebih sibuk sampai nak flush toilet pun tak sempat.haha lari tajuk sat. Kesian aku tengok orang macam ni.





2 comments:

Munnafendy said...

haha..sy kalau tgh marah laju je kuar bahasa british italy semua =D

hrp sgt la jgn buat alasan sibuk tu smpai xsmpt nak smyg..sedih nabi dgr..

::Mastura Zakaria:: said...

betul2 yang tu paling sedih tu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails