nuffnang

Kawan-kawan saya

Tuesday, August 16, 2011

::MERCUN: KAMPUNG MANA LAGI KEBABOMMMM??::

Hai again bloggers....




Assalamualaikum to all readers, bloggers, stalkers, and whoever yang boleh lagi meluangkan masa untuk menjenguk-jenguk blog ambo nih. Mood maiiiiiiiiiiiiiiiii dahhh...hahahaha ni yang aku suka ni..... mood baekkkkkkkk punya harini.....hihi









Bila aku cakap pasai tarawih, agak menyejukkan mata jugak bila ramai anak-anak muda yang pi tarawih. Mula-mula dulu sampai aku terlepas kat safffffff belakang nuuuuuuu......punya ramai. walaupun aku sedikit bengang jugak la sebab banyak mak-mak budak yang bawak anak dok dalam satu saf......alahai.... putus saf.





Tapi aku maleh nak teguq dah, tengok ja cara depa...belajaq-belajaq sama la...dalam saf mana boleh bawak anak-anak kecik,ajaq anak semayang kat saf belakang sket, kalau tak pun buat ja la tarawih kat umah, senang sket nak monitor anak. Tapi yang tu bukan title aku harini hehe tapi bab mercun.








Bunyi mercun lagi kuat pada imam baca surah.huhu. Sabaq ja la budak-budak ni. Aku rasa depa dah buat satu pakatan jahat, di mana bila imam baca surah ja, baru depa kalut bakaq mercun. Apa punya hal pun aku taktau la puak budak-budak ni.Bakaq dalam tin kot. Bunyi kuat gilaaaaa....





Tapi beragak la jugak nak bakaq tu. Aku pun jadi tak khusyuk dah. Ni mesti aku rasa stok mercun dah banyak keluaq time ni. Tu yang dok main sampai tak hengat dunia tu. Apa-apa pun tak payah la dok main benda yang membahayakan jiwa dan raga ni. Kan lebih baik dok dalam umah main pesbuk ka....haaaaa.. Senyap sket kampung ye dop?





Bagi aku la, yang mana kampung-kampung yang dok lawan test bunyi mercun sapa bunyi paling kuat tu, renti kan la...bawak-bawak insaf sket. Kang terputus kat mana-mana hangpa jugak yang susah.




p/s : aku berani men mercun bawang ja, yang baling kat lantai letup-letup tu..hihihi

1 comment:

AiSyah haSanah said...

jgn main mercun!! skrg banyak kes!!

hihhihihi...che'gu pantang dengar bunyi dentuman mercun terus nak sembunyi celah baju kawan je!!

paperpon selamat berbuke jap gi..

nice to know u!!hit me back yeah!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails