nuffnang

Kawan-kawan saya

Tuesday, August 23, 2011

::NAK RAYA...TAPI MOOD AKU TAK MARI PULOKKK::

Hello bloggers....



Assalamualaikum to all muslims, buat yang bukan muslim aku wish selamat setengah and nak masuk tengah hari dah...hihhihi





Mengupdate pagi ni sambil ditemani lagu-lagu dari Kangen band, syok jugak lagu depa ni. Aku ni kalau nak update blog, feel tu mesti mai dari lagu-lagu. Sambil update, dengaq lagu, heaven sat rasa.... Kalau tak dengaq pun ok jugak, tapi feel nak menaip tu slow sket la....







Harini dah 23 ramadhan, tapi mood raya aku memang hampagas..hahaha.. Takdak langsung mood raya, aku taktau la lari mana, minggu lepas pun aku rasa jiwa aku dalam 'keterpaksaan' ja nak cari baju raya pun. Sehelai baju aku tu, aku luangkan masa sampai 3 jam. Huh...cerewet tak cerewet..Hangpa pikiaq sendiri la.... Niat nak match baju ngan abah aku, sama kaler, tapi malangnya, kaler tu takdak size aku pulak. Sampai 5,6 kedai aku masuk, 1 kedai pun aku payah nak berkenan.





Lastly, aku ambik gak 1 baju tu, walaupun muka dah kelat-kelat sebab tak dapat kaler yang aku nak. Redah ja la, kalau nak jugak mau sampai raya tak dapat sehelai pun. Aku cari banyak kedai dah, tapi memang perangai aku payah nak berkenan benda at the first sight. Kalau dah berkenan memang aku terus rembat.





Buat kawan-kawan yang mana sibuk-sibuk dok canang depan aku, nak balik kampung segala, hati-hati la balik tu. Jangan lupa bawak laptop, nanti boleh update blog lagi..muahahahaaahha. Pasni, aku rasa ada kot blog yang 'sepi' seminggu. Semua pakat balik kampung, kecuali la kalau ada line tenet kat kampung tu syok ar.....boleh layan blog.




Dengan perasaan hibanya, aku hanya cuti 3 hari ja sempena raya ni, huhu. Taktau la apa perasaan aku bila dok dengaq budak-budak ni pakat cuti seminggu la, haishhhhhhhhh. Nasib la. Kampung aku pun depan umah ja.hahahahaha. Thats why la tak dapat cuti. Bagi orang yang jauh-jauh ja la cuti.....Tapi takpa, aku balas dendam nanti 'qadha' cuti raya aku.huhuhuhu.. Wait and see la..!huh...



p/s : raya-raya aku dok umah ja pastu ronda umah yang terdekat. Dapat duit raya? Jangan harap la...

4 comments:

Cik Bell said...

mimpilah klu dpat duet raya.haha

zaty said...

duet raya..sy still dpt.yayyy ;DD

cili_kering said...

sian die duit raye dah xdpt..
heheh...

::Mastura Zakaria:: said...

adoiiiiiiii..salah 1 cara ak dapat duit raya kena mimpi ja..huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails