nuffnang

Kawan-kawan saya

Friday, July 8, 2011

::AKU PALING TRAUMA BILA DENGAQ PERKATAAN HOSPITAL::

Hello bloggersssss.....



Assalamualaikum......petang-petang macam ni, pleaseeee elakkan tidoq petang, walaupun aku ni suka tidoq..hihihi plus kat umah ni ujan pulak..adoi...stim ja mata..Tapi tahan..tahan....(harap-harap aku blh kontrol diri aku dari tidoq petang ni).



Ok...back to position..kelmarin dulu ada la aku tolong budak pompuan eksiden....kesian dia tengah jalan sengsorang. so, aku pun buat muka slumber pi tolong dia...padahal dalam hati tuhan ja la tau...nampak budak tu jatuh moto, aku pun rasa nak terpengsan sekali...bab gemuruh ni jangan cakapla......memang aku champion...




Tengah aku dok kalut kat situ, aku pun blur..aishhh..aku nak kol sapa ni...nak kol ambulans? aku lupa....lastly, nak kol mak aku bagitau? aisshhhla...bukan aku yang kena...tengah-tengah aku dok blur tu, ada la mamat mana tah yang mai tulong bawak budak tu pi hospital.....aku punya cuak,  sampai muka aku lagi pucat dari budak yang jatuh moto tu...




"Dik, satgi pi hospital sungai bakap tau, jumpa kat hospital" kata mamat tu
"Aaaaa ok.." slumber ja aku balas.....padahal time tu aku pun lupa hospital kat mana...gemuruh punya pasai..








Bila aku sedut segala asap kat situ...inhale....exhale...hah? hospital? apsai aku? adehhhhhhhh.....aku kena pi ka ni.... sempat lagi aku dok menung kat tepi jalan tu....aku nak pi ka tak....adoiyaiiiii..trauma kot...aku cuak gila ni...pegang handle moto tu pun aku rasa dah tak stabil..huhuhuhu..





Tapi atas dasar kemanusiaan aku pi jugak la tunggu budak tu...nak masuk pintu pagaq hospital tu pun aku rasa shaking gilohhhh tangan aku. Rasa macam nak patah balik ja.tapi by hook or by crook i have to jugak. Apa yang aku trauma pun taktau. Tapi yang pastinya aku seram sejuk kalau disuruh pi hospital.




Adehh, sampai jugak la aku pun kat hospital tu dalam keadaan yang keterpaksaan.Huhu..Aku ni cukup alergik bau-bau ubat ka ginseng ka or seangkatan dengannya memang amat meloyakan aku. Bila aku sampai ja kat hospital, aku tengok mamat yang tolong hantaq budak tadi tunggu kat luaq pintu kecemasan. Siap sengih-sengih kat aku suh masuk dalam.....




Perghhhhhhhhhh...mau pengsann dohhh aku rasa....tobat aku nak masuk dalam tu..tidak..tidak....so, aku decided untuk stay kat luaq ja..boleh tengok orang lalu lalang...hahahhaha..Scary tuuu masuk hospital..tak suka aku....




Tunggu punya la lama sampai bapak budak tu sampai kat hospital. Baru aku blah...adehhhh..pasni jangan suka hati la ajak aku pi spital tanpa rela...tak sanggup aku...mau buleh dapat nightmare....




p/s : to all bikers..jangan jatuh moto depan aku lagi..huhuhuhu...bawak moto tu elok-elok la...ingat la aku ni...apa kena ngena aku pun taktau...haha

3 comments:

♥yaya budak suka embun♥ said...

penakot. hahaha

::Mastura Zakaria:: said...

memang..hahaha

NasZ said...

salam kenal..

dah follow awak..

jemput ke blog saya ye?

MOHD NASER.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails