nuffnang

Kawan-kawan saya

Tuesday, July 12, 2011

::DIPERAYAT DEKAT SEJAM UNTUK DIAJAK MINUM JA?::

Hello bloggers...


Assalamualaikum....to all readers....



aku nak mengadu kat sini ja lah...setelah aku memang takda tempat mengadu secara fizikal..tapi rohaniah tu aku mengadu kat Allah ja la...














Haritu aku kena roadblock.....Aku ni punya la cuak..padahal lesen aku still available. Tak expired. Bila dah suruh berenti tu, aku berenti ja la. Takkan nak langgaq pulak kan.So, dengan muka slumber aku berenti ja la moto aku kat tepi jalan. Aku macam besa, reaksi first aku blur2...dan tunggu mamat polis tu mai, kot la nak tanya apa-apa kat aku...




Sekali dia mai... "adik ni nak pi mana....."

"errrr....nak balik tempat keja"

"tempat keja kat mana tu?"

"seberang jaya, ni nak tengok lesen saya tak?" aku plak yang tanya dia

"emmm..boleh jugak, tengok lesen...."


aku pun huloq la lesen dengan harapan cepat-cepat la dia lepas aku. Aku nak balik ofis punch card nih...


"ooo...ni dah keja la eh,nak balik ofis ke?jom la gi minum dulu..."jawab mamat tu sambil sengih-sengih...

"eh, takpa, saya nak balik ofis ni dah lewat ni....."

"alaaaa..awal lagi nih, rileks la, panas ni...tak panas ka"


aku memang agak sendikit geram bila moto lain dia tak tahan pun....semua yang lalu lalang kat situ tengok aku semacam, dah rasa macam penjenayah ja aku rasa..haisssshhhh..sabaq ja la...

"takpa encik, saya betui-betui dah lewat ni....saya kena balik ofis"

"alaaaaaaa, betui ke ni taknak gi minum-minum dulu,panas ni"

"takpa encik, nanti saya minum sendiri, saya tak besa keluaq minum dengan orang yang saya x kenai ni"

"ada no telefon x?"

Ya allahhhhhhhhhh...masa ni dah 40 minit dah aku dok kat situ, lesen aku, ic aku...dia dok pegang tak bagi-bagi....

"saya tak pakai fon pun encik"

"alaaaaa..takkan takda fon number, fon rumah pun xde ke?"

"ha ahhh...memang saya tak bawak fon, sy guna fon ofis ja ni pun"

"rumah kat mana ni?meh nak pi tolong hantar balik"

"errkk?saya serius kena balik ofis ni, kalau encik dah puas hati ngan lesen saya tu, cepatla"

"nak cepat-cepat nak gi mana?"

"saya ni penat encik, dah la bawak moto tengah panas ni, saya kena balik ofis nak punch card"

"oooo..ok2..kesian dia..panas ni......"sambil gelak-gelak kat kawan dia....mangkuk betui..


Serius aku rasa darah naik muka aku...dahla paneh, buleh dia dok wat lawak lagi..nak tahan-tahan la betoi. Aku diam ja tak cakap apa-apa....

"Aik...marah ke?" dia tanya bila aku diam ja..

"lesen saya encik..........."

"oo lesen ek?ok2, nak lesen, hati-hati tau...jumpa lagi ya nanti"


Aku teruih blah dengan laju gila...sebab geram sepasai.....depa boleh buat lawak tengah-tengah hari ni... Ni apa yang aku penah lalui.....bila aku update status kat fb, ramai kata aku ni hipokrit la..tak payah dok melesia la...esok kalau susah takyah cari polis...hotak hangpa laaa...




Dan ada jugak anak-anak polis remove aku teruih dari fb sebab depa kata aku kutuk polis. Eh, helo, kalau benda tak jadi, aku tak kata okeh......aku tak kata semua...tapi yang spesies aku jumpa yang macam ni.... dan sapa yang nak back up tu..aku taktau dah la nak kata apa..ikut suka la..kat sini blog aku..ikut suka aku nak share apa pun...



sekian, untuk makluman.



16 comments:

Farahin Ahmad said...

aduh..nk ngurat la tuh..

ngurat tak kne time plak pas uh nyusakan orang jer..

ika said...

untunglah dpt kne nguratr..heheheh

::Mastura Zakaria:: said...

desperate nak cari awek kot..huh... burukkan reputasi sendiri...

::Mastura Zakaria:: said...

@ ika


apa laaaa yang untung nya ika...ish....lebih baik la tak pyh la kalau mcm ni punya perangai....

MerLe said...

sy anak pesara polis.. tp mmg sy mngaku ada yg jnis gitu.. trutama sekali yg muda.. tp yg tak ramai ni la yg byk burukkan nama polis.. tak suke~

officially19 said...

dah takde kerja kot diorang ni.ish3,sabar je la kan.

silantra_gurlz said...

tergamak depa naya hg lagu tu nohhh...awat x amek no kt baju dia..bleh ceq p taboh2 dia...ngeh3...

Akulah Pak Lan said...

Polis yang lalai dengan tanggungjawab...

::Mastura Zakaria:: said...

@ MerLe

mmg pun..polis yang muda2..desperate kot....adui...rasa nak bebai ja...

::Mastura Zakaria:: said...

@officially19


dah boring agaknya tak perayat orang....huhuh

::Mastura Zakaria:: said...
This comment has been removed by the author.
::Mastura Zakaria:: said...

@silantra_gurlz


aku tak perati dah pun no dia...bebai gila dah masa tu....dah la tgh panas....mmg bikin hot lg..

::Mastura Zakaria:: said...

@Akulah Pak Lan

memang..dan sangat..huh..benci dohhh

RATU QASEH SAIFUDIN said...

huhu..nk ngorat xkena cara..ape laa..msti xde keje tu..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Abang polis gatal betul ye..hehe

::Mastura Zakaria:: said...

@JAMALUDDIN ABU BAKAR

menggatal tak agak...geram..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails