nuffnang

Kawan-kawan saya

Tuesday, June 7, 2011

::BUFFERED EARNING NUFFNANG??::

Assalamualaikum bloggers...




Kadang-kadang aku pun tak paham gak dengan si nuffnang ni. Aku pun tak paham sangat bab-bab iklan encik nuffnang ni, tapi aku biaq ja la iklan ni bertempek kat blog aku....walaupun tak banyak mana yang aku dapat









Aku pun tak paham sangat macam mana yang depa boleh jana income ratus-ratus melalui blog. Kalau nak harap orang klik, sapa sangat la nak klik kan, tapi aku heran, cemana eh boleh dapat riban-riban segala? Pelik jugak tu, ada orang kata traffic dia tak kencang mana, tapi still jugak dapat earnings?haaaa bab ni aku paling heran..hihi





Masa berblogging dulu, aku pun letak ja si nuffnang ni, saja ja padahal taktau sangat apa-apa tentang ni. Ada yang suruh aku curang ja, tapi aku maleh lagi..hihihi...tengokla macam mana nanti.


12 comments:

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Jom belajar dengan Jamal nak...hehe..Jamal tahu la sikit2 pasal Nuffnang nie..Alhamdulillah dapat la dalam RM170 dalam 6 bulan dengan Nuffnang..sekarang try pengiklan lain pulak

::Mastura Zakaria:: said...

@JAMALUDDIN ABU BAKAR


ye eh jamal..nak belajar ngan jamal la...tapi taktau nak tanya soalan apa...huhuhuh

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

ade ke letak link www.masturazakaria.com kat chatbox Jamal..patut la error..naseb baik blog nie ade dalam bloglist Jamal dah..hehe

Ha..nak belajar pasal ape nie...hehe..jamal pun xde la hebat mane pun..just suka-suka je berblogging nie..

::Mastura Zakaria:: said...

@JAMALUDDIN ABU BAKAR


hahahaha terlupa blogspot..bajet ada domain sendiri macam jamal..hahahhaha


x paham apa fungsi nuffnang...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

tawu xpe..hehe

fungsi Nuffnang nie sebenarnya sebagai orang tengah @ agent pengiklanan je.

Kita sebagai blogger berdaftar dengan Nuffnang untuk menawarkan ruang di blog kita untuk dipasang iklan tertentu. Dan Nuffnang akan mencari pula syarikat2 yang berminat untuk mengiklankan produk diorang. Bila Nuffnang dah dapat syarikat yang sesuai, dia akan letakkan iklan produk berkenaan di blog kita.

Ia akan mengikut kesesuaian niche/tema blog kita dan pelbagai lagi faktor lain. Dan Nuffnang juga menawarkan pelbagai jenis iklan untuk para blogger.

Untuk lebih lanjut, Cik Mas boleh sambung study kat sini pulak ye..hehe

TIPS & TUTORIAL NUFFNANG

Akulah Pak Lan said...

Tak kisah sgt pasal duit..

アヌム ちゃん said...

akak baru je dpt BE ni..nak ckp lebih2 pn taktau gk sbb bru je dpt kan..tgk je la hasilnya nnt cmne..huhu

k e y r i said...

<<<<<<<tak pernah dpt BE pon. T____T kedekut nyer nuffnang =.=

ajumohit said...

salam perkenalan,

dari bloglist jamaluddin

::Mastura Zakaria:: said...

@JAMALUDDIN ABU BAKAR


nanti nak belajar dari tips jamal..

::Mastura Zakaria:: said...

@Akulah Pak Lan


sebenaqnya saja nak tau.tapi x addict sangat..

meaw said...

yang beriban2 tu bese dorang kumpullllll dulu kot... ^__^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails