nuffnang

Kawan-kawan saya

Monday, June 13, 2011

::PETUA MURAH REZEKI::

Assalamualaikum bloggers.....





Setelah berhari-hari aku tak dapat nak mengupdate apa-apa. Kepala jadi blur dek demam, tak larat, hari ni demam dah reda, cuma batuk berlori-lori, ubat batuk tak lalu nak makan pulak....Biaqla, dia baik sendiri.. dari aku terpaksa telan secamca ubat hitam tu. Takmau la...





Hatta sepanjang masa aku tak beronline, jarang jugak aku join segmen segala..kepala spinning doh.... Rasa macam dok lam washing machine pun ada....Dan tima kasih la buat bloggers yang sudi mendoakan kesembuhan aku ni....Sayang anda..errrr.....ada orang sayang aku tak?hahahha...soalan gilosss [abaikan].








Harini rezeki aku nak mengupdate ada lagi nampaknya. Haaaaa, kalau bab rezeki ni, bukan rezeki ni maksudnya makanan ja. Rezeki ni datang dari banyak jalan. Selalu kalau orang cakap rezeki, kita hanya ingat bab makanan ja.





Macam-macam la kalau nak Allah permudahkan kat kita, kena rajin usah sket... Jangan asyik doa ja, tapi amalan lain malas nak buat, pastu bila doa tak jadi, salahkan Allah pulak....haisshhh tu la manusia. 





Kadang-kadang, memang betui aku rasa fedup jugak bila tak nampak jalan hidup sendiri, apa yang aku buat, aku selalu puasa isnin dan khamis, setiap pagi aku isikan dengan solat dhuha mintak rezeki kat Allah, malam-malam solat hajat dan ended with witir. Memang rasa mencurah-curah pulak rezeki aku. 





Tapi lately, aku maleh gilosss doh nak buat dhuha, sebab kadang-kadang aku terlupa..huhuhu.. Alasannnn... Apa-apa pun rajin-rajinla buat dhuha, kalau dah stop macam aku ni, memang rasa maleh nak start balik, kalau dah start tu, doa-doa la supaya istiqamah....






sekian, untuk makluman.


9 comments:

Izatie said...

Take care darling :)

adib syazwan said...

wah..baiknye akq ni...dulu sy time skolah mngh je buat...pose isnn khmis..solat duha..ape sume 2..tp skunk sy dah lalai..buat solat yg wjib je..2 po kdg2 xsdr suboh..sedihnye..=(

Akulah Pak Lan said...

Dah baik demam?

Nurfaizah M Nor said...

advise yg sgt berguna utk diri i sendiri. maklumlah kdg2 kita manusia ni selalu terlupa dan lalai. selain berusaha, kita ni sbg sorang islam mestilah dikuti dgn doa dan amalan.

::Mastura Zakaria:: said...

@ Izatie

thanks dear...

::Mastura Zakaria:: said...

@adib syazwan

hati2 adib...jgn terbabas...jaga solat...akak tak baik mana pun... biasa2 ja....

::Mastura Zakaria:: said...

@Akulah Pak Lan

Dah reda sket, tapi batuk berlori-lori...

::Mastura Zakaria:: said...

@Nurfaizah M Nor


betui2...kena selalu beringat dan dihiasi amalan sunat...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Assalamualaikum dan Salam Ziarah..

Jamal nak kongsikan jugak ye cik Mastura..sila jangan buat perkara-perkara dibawah nie..untuk mengelakkan mewarisi kepapaan..


PERBUATAN YANG MEWARISI KEPAPAAN

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails