nuffnang

Kawan-kawan saya

Thursday, June 2, 2011

::SAMPAI LA NI AKU TAK RETI GUNA PENGETIP KUKU::

Assalamualaikum bloggers....




Entry mengenang malam ni...







Malam ni, aku teringat pulak kat kawan aku ni masa zaman study dulu... selalu bila aku tengok dia get ready dengan pengepit kuku dia, aku pi sengih-sengih depan dia..hahahha.. Dia paham ja maksud aku, nak suruh tolong kepitkan sekali lah tu..hihihi... Dulu asal kuku aku panjang ja, dia yang tolong keratkan.... 





Kalau aku, aku pakai gunting ja, aku tak reti guna pengepit kuku... Akibatnya, kuku aku huduh tak terkata, tu yang aku suka bila kawan aku sorang ni kepit kuku aku, comeyyyy  ja. Asal melepak ja depan tv, masa kat umah sewa dulu, aku mesti huloq kepit kuku sambil buat muka sekupang. Walaupun dia jeling aku sebab ngacau dia tengok tv, tapi dia kepit gak kuku aku tu pun time iklan..huhuhu. Sampai lenguh aku tunggu. Tapi tak kisahla janji kuku aku sentiasa pendek.





Banyak kali jugak, dia ajaq aku cara nak pegang kepit kuku (aku panggil kepit kuku bukan ketip kuku, dan aku taktau mana satu betui..hihi). Haaa, mula la tu nak gelakkan aku. Serius la, aku memang tak reti guna pengepit kuku. Aku main gunting ikut suka hati aku, sebab tu kuku aku tak sama, kadang-kadang muka aku bercalaq sebab terrrrrrrcakaq muka sendiri.. pelik sket aku ni....





Sampai la ni, aku tak reti sangat nak guna kepit kuku, guntingkan ja, senang. La ni aku reti pengang pengepit tu ja, tapi bila kepit kuku, aku tak reti, kadang-kadang aku terkepit isi, adoiiiiiiiii. berdarah-darah. Aku prefer pakai gunting, sebab aku tak reti sungguh kepit kuku.









Kalau aku pegang ketip kuku macam ni, aku berani jamin aku akan kepit sekali jari aku, huhuhu. Bahaya laaa macam ni, Boleh tinggai sekerat nanti jari aku. Aku penah sekali try jugak kepit kuku sendiri, dan akibatnya.... jari luka, kuku aku tak sama, tajam sana tajam sini. Kadang2 abih tersangkut kat mana-mana kain sebab tajam.hhuhuhu..






Sampai la ni, aku selalu gunting, sebab mak aku takmau kepitkan kuku aku, biaqla tak sama pun, janji kuku mau sentiasa pendek, aku geli tengok kuku panjang,









Budak ni la yang selalu trim kuku aku, best oo service dia...memang tiptop. La ni, aku kena gunting kuku sendiri...huhu






sekian, untuk makluman.

10 comments:

Doktor Cinta said...

biar btoi..hihi..jom masuk klaz

::Mastura Zakaria:: said...

@ Doktor Cinta

betoi la.....kalau upah pun memang failed..hihihi

solomolo said...

awat jadi lagu tue...
cheQ paggil kepit kuku...
nenek cheQ lagi hebat...
ptotong kuku guna mata bilah pisau cukur...
cheQ tengok pon ngeri...

::Mastura Zakaria:: said...

@ solomolo


yang tu memang kategori adventure dah tu....guna mata pisau tu...

aLieF si Muncung ManiS said...

COMEL gilos..mcm budak2 je awk ni suruh mmber potong kuku...huhu....:P..

::Mastura Zakaria:: said...

@aLieF si Muncung ManiS


hahah..nak buat cemana...dah x reti..hihi

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Uish..penyakit cik mas nie memang pelik-pelik la..aneh sungguh..hehe

::Mastura Zakaria:: said...

@JAMALUDDIN ABU BAKAR

heheeh...memang pelik dari orang sket, jamal..haha

silantra_gurlz said...

shada glamer...

::Mastura Zakaria:: said...

@silantra_gurlz


bagi dia publisiti sket..hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails