nuffnang

Kawan-kawan saya

Wednesday, June 1, 2011

::PEREMPUAN.....MEMANG KREATIF::

Assalamualaikum bloggers....






Entri berkisar perempuan...




Zaman la ni.... memang semua menuju era pembangunan. Bila kita ckap tentang PEREMPUAN, ramai yang suka...ada yang siap search kat google tips nak mengorat perempuan, perempuan bertudung, perempuan macam tu, macam ni. Apa la hangpa ni...semua nak search google. Bahkan, ada jugak yang nak jadi perempuan. Huiii, dunia sekarang. Aku pun takut.








PEREMPUAN. memang sangat kreatif. Terutama sekali, dalam bab create story baru, create pertandingan baru, create macam-macam yang boleh memfemeskan seorang PEREMPUAN tu. Tapi kesian la sebab adalah lebih malang perempuan jugak suka menjatuhkan perempuan lain.



Cuba perhatikan ayat di bawah ni....kadang- kadang betui jugak kan...



DI SEBALIK KEJAYAAN LELAKI, BERDIRINYA SEORANG PEREMPUAN DAN DISEBALIK KEJATUHAN LELAKI JUGAK ADALAH DISEBABKAN TERDAPAT PEREMPUAN LAIN



Hemmmm....perempuan memang suka menayang, macam-macam nak ditayangnya. Benda yang tak patut pun, kalau boleh nak biaq satu dunia nampak. Yang patut ditutup pun nak ditayang jugak. Zaman la ni, aku tengok, semakin kecik dan sempitnya sehelai baju tu, semakin mahal pulak harganya. Tu pun perempuan nakkkkkk sangat beli. Lawa sangat...




Macam tu lah jugak bila perempuan bercerita. Idea bercambah-cambah dalam kepala. Hari-hari ada saja benda yang nak distory. Kalau takdak cerita best, perempuan suka cari gosip. Habis satu Malaysia, semua cerita artis keluaq. Kalau tak sempat update cerita artis, cerita kawan sebelah pun jadi la. Kawan kena sembelit pun nak cerita satu Malaysia... Update ja la dalam pesbuk.....apa susah...




Satu lagi perempuan memang suka bersaing, walaupun tak dapat piala di raja ka, piala pusingan ka, depa nak sangatttttt menang. Bila tengah belajaq, sibuk tanya..tak habih lagi ka?orang lain semua dah abih belajaq. Bila tak dapat keja, sibuk tanya bila nak keja? Orang lain dok keja dah. Bila tak kawen sibuk tanya, bila nak kawin...sebab semua pakat-pakat kawen dah. Lepas kawen, tanya bila nak dapat anak pulak, 




Macam-macam kan, yang suka buat ketupat hari-hari pun ada.... yang suka tayang benda yang mampu dimiliki...pompuan jugak....suka tayang marka, pompuan jugak, yang suka update status dalam kain kat pesbuk pun perempuan.....Tapi, sangat susah nak ubah perempuan, bertuah sapa yang ada marka atau isteri yang sentiasa sabaq.....dan malang pulak bagi mereka yang ada perempuan lain sebab memiliki perempuan yang terlalu sabar...





p/s : peringatan untuk aku dan jugak yang membaca..renung-renungkan dan selamat beramal...

2 comments:

fazilzura said...

SOKONG.. mmg pempuan lg kreatif, pempuan ni kan berjiwa lembut, mmg banyak emosi dlm diri

::Mastura Zakaria:: said...

@fazilzura


memang makan dalam jiwa...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails