nuffnang

Kawan-kawan saya

Sunday, June 5, 2011

::NAK CEPAT FEMES: MANA SATU PILIHAN ANDA?::

Assalamualaikum bloggers....





Hai uollsssssssssss (menggedik plak) time-time malam masih muda ni....haha....





Okeh, harini aku tengok kat fb aku, kat blog aku....dan aku terperasan la...ramai newbie yang nak cepat femes. Actually aku buat blog ni lama dah, cuma passion nak menulih tu tak berapa nak ada dalam jiwa aku. So, aku stop sat. Bila aku membulatkan tekad dan azam aku (konon-kononnya lah) nak kembali ke pentas blogging ni, tokojut den, ramai gila aaaaaahhhhhhhhh blogger yang baru nak jinak-jinak dalam dunia blogging nih (termasukla aku).




gambaq dicopy dari desirepeoples



Haaaaaaa...ni aku nak share lah sikit,cara-cara yang 'baby' blogger ni guna untuk mengukir nama-nama mereka di pentas fofular gitu (konon-kononyalah kan..) ......





1.  Letak gambaq owner blog penuh kat sidebar

Tuan tanah lebih cenderung letak gambaq depa penuh kat sidebar, gambaq dolu-dolu, gambaq seksi, gambaq boipren, gambaq dalam toilet pun ada..adess..... (nasib toilet lawa). Aku tau laaaaa,..hahaha.. tapi terpulang la kat hangpa, dah hangpa kata 'ni blog gua, sukati gua lah gua nak letak apa pun, lu apa kesah?' amboiii.. garang no depa.. Gua mana? gua kelam ka?huhuhu. Tapi aku rasa ni mesti kes takda widget ni....





2. Letak cursor bernama

Menatang apa letak cursor bernama. Aku rasa ada something la yang depa guna, untuk letak nama kat cursor depa tu. Magicla....Bila aku gerak-gerakkan tikuih aku ni, ada nama owner blog kat cursor tu. Aku baca la, 'siti nur farahin ruwaida bt muhammad hambali' uiyooooooo, ralit pulak aku dok baca nama dia... (nama adalah rekaan), panjangnya.....erkkkkk..sekali page pulak berat.....aku tekan pangkah kat atas nu,Alamak! lupa nak follow..huhu





3. Buat event kat fb pastu jemput aku

Aku jarang sangat sebenaqnya tengok event kat pesbuk aku, tapi aku rasa harini aku terglemer sat, banyak nombor merah yang naik kat notification aku tu. Aku pun tanpa was-wasnya klik la nak tengok. Sekali aku tengok kat event, menatang apa ni, ingatkan member aku panggil makan kenduri, tup-tup 'hai...saia blogger newbie, sila lah klik blog saia [http://kamibukantaklakulagi.blogsepot.com/], datanglah follow saia taw....bubaiiiii...' hah what kind of event, pulak ni? secara tak langsung aku tak pi pun blog dia. Aku terus dengan secara langsungnya say no. Banyak event la ni.





4. Suka cari benda negatif terutama bab artis

Haaaaa... ni aku taktau nak kata apa. Aku penah jumpa blog macam ni. Semuaaaaaaaaaaa benda negatif ja yang dia nak cerita, aku ingat dia geng dengan beautiful nara ka dok buat cerita artis, tengok follower dia, baru 3 orang. Mungkin banyak silent readers kot. Tapi aku view jugakla tajuk dia, 'eh, gambit kata kita anjing la', 'salih yaakob kawen dah la,kata lepas raya', 'kenapa artis ni ambik dadah'...ehhhhh tolong la...awat tak update cerita syok-syok sket contohnya artis pi mekah ka.....artis juai kurma ka.....artis tolong tangkap peragut ka...(aku bukan back up artis), tapi make it interesting la sayang...jangan update benda tak elok la saja...




5. Suka bangkang pendapat orang lain

Apa saja yang orang tulih, dia laaaaa yang memang suka bangkang. Ni sayang, biaq pi la pendapat orang, ikut dia nak tulih apa, tapi jangan kita dok letak link dia kat blog kita pulak. Tu memang nak cari gaduh tu... 'eh, kau hilang duit kau ada aku kesah?'pastu letak link blog [http://akutaksukakaujadiblogger.blogsepot.com/] .  Cuba bila orang buat entry macam tu, hangpa senyap dan bagi pendapat dah la, jangan dok jadi batu api sangat. Then, kalau dia tak boleh dinasihati, ignore saja okeh, tak perlu buat entri balas. Apa hangpa ingat ni kumpulan balas ka?






Okeh, setakat ni dulu ok, yang baik sila ambik...yang huduh sila buang dalam tong sampah, elakkan pencemaran alam.






sekian, untuk makluman.

21 comments:

♥yaya budak suka embun♥ said...

ehem!

saya nak no 3. HAHAHAHAHAHAHAHA

- -'

sergeant keroro said...

haha.

mereka bajet senang nak naik lau buat camtu.

YAYA AZURA said...

haha..tak nak semua..

kreatif la mas buat entri ..

::Mastura Zakaria:: said...

@ ♥yaya budak suka embun♥

hahahha..nak jugak tu..

::Mastura Zakaria:: said...

@sergeant keroro

tu la...usaha takmau.....main nak redah ja...bila orang nasihat takleh terima.

Faez Rusni said...

no 2 tu wat sangtla saya menyampah..memberatkan blog je....

Irnie Rinawaty said...

good idea ni...
:)

adib syazwan said...

mereka kebudak-budakan..saya pulak macam mane?ce komen..ce komen..=P

::Mastura Zakaria:: said...

@Faez Rusni

betul..betul..betul...

::Mastura Zakaria:: said...

@Irnie Rinawaty

idea berdasarkan pemerhatian...

::Mastura Zakaria:: said...

@adib syazwan

adib dah semakin matang,xjd budak2 macam dulu..hihi

Jahidih Saili said...

oh..macam2 tujuan org berblog ni.. tulis perkara2 yg baik lg ok kot.. :)

Cek's Zaitun Othman said...

hurm..hehehe

Azree said...

Bila baca point no 1 tu,

Tiba-tiba rasa terketawa sebab gambar owner blog ni lagi besar kat header terus.. :D

Jagan marah ea, gurau-gurau sahaja di sini. ;)

bunga said...

haha..xkisah sangat pasal femes..yang penting bunga leh mengaban mengarut di blog.hahaha..

::Mastura Zakaria:: said...

@Jahidih Saili

memang sepatutnya macam tu lah...

::Mastura Zakaria:: said...

@Cek's Zaitun Othman

hehehhehe....based on pemerhatian...

::Mastura Zakaria:: said...

@Azree


hahhahaha..bior beso teruih..mewakili semua yang kat sidebar..hahaha

::Mastura Zakaria:: said...

@ bunga


mengarut je lah apa-apa pun bunga.....kan ada tempat luahan..hihi

Mohamadazhan hjDesa said...

salam..pertama kali singgah sni..saya newbie.hehe

kadang2 saya pun macam tu juga =)

datang follow blog cantik ni =)

kemboja said...

1. rasanya kat sidebar takda pun gambar sy, 2. cursor plak takda ubah2 apa2 pun, 3. tak penah pun buat apa2 event hehe, 4. aish jarang2 tulis yang negatif, kalau ada tu sbb nak bagi tauladan kat org lain huhu, 5. haha tak da nya masa nak buat entry pasal apa yg orang lain tulis, huhu so i'm clean.. ehhehe perasan jap..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails