nuffnang

Kawan-kawan saya

Wednesday, June 22, 2011

::KADANG-KADANG RASA MACAM DEJAVU::

Assalamualaikum bloggers...




Alhamdulillah...malam ni walaupun line lembap cam bewak..adehhhhh.....Sabaq ja la.....Celcom ni, hish...aku nak ngutuk takut satgi takdak line pulak..simpan dulu la.....hihihihi..







Sapa tau dejavu..haaaaaaa.. ni bukan cerita seram 18 SG. Kalau cerita seram, awai-awai lagi aku pi tidoq, tak update dah. hihihi.




Deja Vu ni sebenaqnya adalah perkataan dari Perancis. Deja Vu ni maksudnya perasaan kita tentang sesuatu tu, yang baru nak jadi, tapi kita rasa kita seakan-akan tau apa yang akan jadi nanti, macam kita dah laluinya.... Haaaaa..yang tulah namanya Deja Vu.




Ada orang kata Deja Vu ni adalah sebab dari gangguan masa dalam otak, dan ada pulak yang kata Deja Vu ni akibat dari kehidupan masa lalu....errrrrr...aku idup zaman batu ka?haahhah..taktau.lupa tanya mak aku...




Aku penah jugak laaaa alami benda seakan-akan Deja Vu, rasa macam sesuatu yang aku penah buat sebelum ni, tapi situasi tu berulang lagi.....dan aku macam dapat agak apa result yang akan jadi tu. Kadang-kadang naluri kita akan bagitau sesuatu yang belum kita rasa.




Berdasarkan hasil bacaan aku, dapatla aku kategorikan Deja Vu ni dalam 3 kategori :



Deja Senti: Ada satu rasa dalam diri kita, yang kita rasa kita pernah lalui sebelum ni. Dan kita sedang lalui pengalaman yang sama untuk kali kedua ni...




Deja Vecu : Bila ada satu ketika, kita sedang buat sesuatu separuh jalan, kita seolah-olah dapat rasa apa yang akan berlaku nanti...




Deja Visite : Yang ni adalah perasaan kita bila kita baru ja singgah kat tempat baru, tapi kita rasa macam dah penah jejak ja sebelum ni.errr...kadang-kadang aku rasa macam ni time shopping..hahahha..sengai betui...time shopping dah out of deja vu dah mastura oiii..hahhahaha




Susah jugak aku nak explainkan pasai deja vu ni...kadang-kadang keunikan otak kita ni sekali imbas boleh buat kita rasa macam pernah berlaku, tapi kita baru nak menempuhnya....




p/s : time shopping kadang-kadang deja vu aku jadi kuat...rasa macam ada sale dah sebelum ni...hehehehe tapi di mana ya..hehehehe..selamat berfikir..mampuih...keja dok ingat shopping ja..kopak aku...

7 comments:

Chegu Zubir said...

INGATKAN deja vu dalam citer hantu..kih3

adib syazwan said...

akq!sy paham!n slalu sgt alami..hahaha!

::Mastura Zakaria:: said...

@Chegu Zubir

takmau cita hantu malam-malam ni cikgu, saya kategori tak berani..hahahah

syaimz said...

dejavu ni mestilah sebab...

::Mastura Zakaria:: said...

@adib syazwan


ya ka?igt akak ja yang rasa camni..hihihi

::Mastura Zakaria:: said...

@ syaimz

sebab....

Akulah Pak Lan said...

Kenapa tertinggal Deja Moss?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails