nuffnang

Kawan-kawan saya

Sunday, April 24, 2011

::AKU MARAH SI KENIT NI TAPI AKU YANG EMO..HUHU::

Salam 1 Malaysia and how are you every body ( wallla, speaking plop!)




Aku ni memang terkenal dengan sifat mesra alam.Haha..Bukanlah! Aku cuma menggunakan veto kemarahan aku pada budak-budak yang memang spesies champion takmau dengaq cakap aku. Ngan kanak-kanak yang kurang penghayatan jiwa, aku pelembut sket, kalah DOWNY. Sampai seru dah kot? muahaahha.Selalunya mangsa yang akan kena yang buas tak kena tempat.





Tapi tadi memang aku hangennnnnnnnnn sket la.....Tak banyak mana pun, anak sedara aku yang cinonet ni. Dia ni pun satu hal. Dah tau cu dia ni suka hadap laptop, tang sini jugaklaaaaa dia nak mai nyebuk. Bukannya aku tak mau bagi dia join. Tapi tau sajalah sifat rakus cinonet yang nak masuk dua tahun ni. Kalau nampak benda liplap-liplap dahla buleh bunyi lak tu.Haishhhhhhhhh.....





Lalu aku pun rasa mulalaaaaaa naluri menyinga ni mai....haishhhhhhhhh. Aku dok cakap pung prang- pung prang depan dia( tah dia paham ke tak)......Dia asyik tengok muka aku sampai tak berkelip-kelip macam ni....








"Ish la...cinonet ni, cu tengah marah ni. Jangan dok tenung-tenung cu." Aku dahla tak boleh ada mamalia dok tenung-tenung aku ni...aku cepat cairrrrrrrrrr sket.huhu. Dah aku dok cakap ngan dia, tetiba aku nak gelak pun ada. Cinonet ni pun gelak.............arggghhhhhhhhhhhhhhhhh!tak buleh nak marah lak!dia gelak. Memang sah, apa yang aku cakap tadi sia-sia. Dia tak take point!







Last-last aku yang emosi sorang, sedih. Sebab aku tak boleh nak marah-marah ngan bebudak yang setinggi dan sebesor ni. Haishhhhhhhh. Rasa sebak lak tengok budak besor nih. Tambah-tambah bila ada yang kena dera pengasuh la.....cemane eh tergamak depa pukul budak- budak ni....???




Lagi sedih bila tengok kes macam ni.Tiap- tiap tahun buat aku sebak.






Ni semua disebabkan si mangkuk hayun ni......Buat pandai, tanggung takmau!
 
 

 
 
 
 
Buat malu kaum la mangkuk ni. Sanggup buat macam ni siang-siang buta????Kat public! Ya Allahhhhh!taktau apa nak cakap.....jangan la jadi hamba syaitan. Aku sentiasa berdoa semoga diri kita tak terjerumus dalam lembah yang hina macam ni.




Surat berantai : To Afif Zikry:

"Afif Zikry, sori na, cu tak niat nak marah, tapi tak sengaja tercubittttttttt jugak pipi awak tadi sebab geram!hehe..Len kali jangan la gigit tangan cu, sakit tau. Awak tu dahla bergigi piranha. Nak gigit nanti, pi la prektis and make perfect kat len ok? I LOVE YOU SAYANG" huhu.sedih lagi...



sekian untuk makluman.

11 comments:

Dalila said...

hehe..comel jek entri awak nih..secomeL budak dLm pic awk letak tuh..;P

suke kat bdak2 gak ;)

Dalila said...

haip...suke kat kanak2 gak..

Comel jek entri awak nih..secomel bdak dlm pic Blog awak nih.

::Mastura Zakaria:: said...

hehehhe.saye pun sukeeeee sgt....tapi cepat geram...

OreO HitaM said...

Biasa la org pmpn..kalau time dia nak marah..

OreO HitaM said...

Biasa la org pmpn..ada time tuh mmg emosi dia tak stabil..nak marah ja kerja..tp dia ttp perempuan..cepat cair..

::Mastura Zakaria:: said...

hehehehhehe.....

www.fierapirot.bolgspot.com said...

eiii malunye..dahla pakai tudung..dak kecik tu comel!geram aku..=)singgah and follow u

Syuxer said...

comel lah budak tuh..rasa nak marah pun x jadi..ala biasala budak2 nakal kan..

PAMBIWARA said...

Blog Good

www.pambiwara.co.cc
Thohir_INA

sesumpahmerah said...

sabar kawan...

::Mastura Zakaria:: said...

fiera: thanks....nanti sy terjah kasi gegar sana...

syuxer:tak sampai hti nak marah tgk muka bersih mcm tu..huhuhu..kesian

pambiwara: tq

sesumpah: mmg tgh sabar...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails