nuffnang

Kawan-kawan saya

Saturday, April 23, 2011

::ANDA HEBAT KALAU MAMPU SERAP TEKANAN DAN BERTUKARRR::

Salam 1 Malaysia buat pejalan lalu lintas kat sini, good morning.
Harini tak gi mana-mana eh, aku dok kat umah je update entry.hahhahahha


(Entry bergenre berlada)


Aku suka bila ada orang yang sudi review-review blog aku, sebabnya dari komen orang tu la aku belajaq untuk bertukarrrrrrrrrrrrrrr! zasssssssssssssss. Jadi kenapa takut bila orang kutuk blog, alahhhhh, biasalah tu. Kadang-kadang kita boleh sedaq apa yang tak kena dengan blog kita. Dulu blog aku ni suram ja.Takda cahaya langsung, dengan background hitam segala. Tulisan lak tah hapa-hapa je.Sat kanan sat tengah, aku pon pening.hahahhaha





Tapi bila ada jugak yang sudi mereview blog aku ni, dan drop komen sepatah dua, aku appreciate sangat teguran kalian tu. Cuma aku nak pesan ja, kalau kena kritik, janganla nak hangin sebadan.hehe. Kena pandaila serap benda-benda negatif dan tukarkan kepada positif. Aku selalu praktik benda macamtu sebab tu aku takda tension-mension ni. Bukanlaaaaa, kita blogging ni sebab nak tambah tekanan. Oh, tidakkkkkkkkkkk.




Selalunya orang akan bagitau, apa yang depa rasa tentang blog kita. Jadi kena belajaq untuk terima pendapat orang. Jangan ikut kepala kita ja, kalau macamtu sampai bila pun kita takkan belajaq untuk baikpulihkan kesalahan kita.





Tapi janganla kutuk melampau, ke arah menjatuhkan blogger lain.tak baik ooooo......kalau mampu serap segala kritikan tu menjadi yang terbaik untuk anda, okeh la tu.At least, boleh jugak memantapkan lagi blog-blog anda sekalian (Entry ni bercampur emo sket sebab Ashraf Muslim dah bertunang).huhuhu




Cuma cara kita kena beretika la bila nak komen sapa-sapa pun. Kena ingat jugak, tak semua orang mampu terima apa yang kita cakap, ada yang suka, ada yang tak suka lepas tu buat entry kritik balik.  Hmmmmm, susah jugak tu, kalau bagi aku, aku tak suka buat entry balas ke apa-apa ja la yang boleh mengundang kepada ketidakseimbangan blogging.





Dunia kita takla besaq mana pun. 1 Malaysia ja pun, ke mana-mana pun kalau kita berhemah dengan orang, orang akan ingat kita.Jadi tak perlu kita post-post entry panas yang kadang-kadang menyentuh perasaan orang lain. Jatuh tersembam, bangun balik, tu adat lah. Sapa-sapa pun akan merasa.




Yang penting, segala kritikan yang kita tukarkan kepada energy, akan melahirkan semangat yang membuak- buak macam aku sekarang ni.Happy ja nak menaip..hahah tak agak-agak. What you give, you get back.

5 comments:

ninie said...

hi, time kasih share info, i pun baru nak belajar blogging dengan betul. jom singgah blog i, klo sudi leh follow n yang penting drop komen utk membina k, tq! xoxo

::Mastura Zakaria:: said...

sama-sama..sharing is caring..

OreO HitaM said...

Byk sebenaqnya i nk komen..
cuma i mampu ckp..

NO COMMENT

::Mastura Zakaria:: said...

ala komen ja la.....macam artis la..no komen no komen ja..huhuh..tak kena bayaq pun ni..

BuDaK PeGheLiH said...

suka entri ni.. hehehe.. segmen saya aritu di atas persetujuan kedua2 blah pihak, so ok la.. tp smpai ke arini xsempat lg nk abiskan feedback utk semua peserta :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails