nuffnang

Kawan-kawan saya

Thursday, April 21, 2011

::KENAPA PERLU MENTION FOLLOW ME BACK??::

Salam 1 Malaysia.



Pagi-pagi aku dah jalan merata, dari mana-mana ja...tapi dalam dunia ni je la. Aku suka ja terjah mana-mana blog, kalau aku rasa aku suka, aku follow. Ada yang aku selalu terjah tapi aku jarang komen, cuma aku suka menjerit kat shoutbox. Tapi, aku tak faham kalau tengok kat shoutbox aku, selalu ja ada, "i follow u, u follow me".



Kalau nak bagi orang follow blog kita, tak payah tulih camtu pun takpa. Tulih ja la benda len, tapi jangan dok kritik kat shoutbox tu pulak. Kesian laaaa tuan tanah tu. Bila kita jerit kat shoutbox tu follow me back.... tak rasa macam desperate sangat ka?macam memaksa ja orang follow blog kita sebab nak bagi ramai. Tak rock la ceni.



Orang follow blog tu maybe ada yang dia suka pasai blog kita, tapi jangan gunakan paksaan macam tu. Aku pun sebenaqnya takla berkenan sangat bila ada blooger yang pesan macamtu. Selalunya aku akan follow ja, tapi dengan rasa yang "arrggggghhhhhhhhhh". Satgi orang cop sombong lak kalau aku tak follow. Pastu siap unfollow blog kalau kita tak follow dia. Rasa cam nak tergelak lak, sebab aku rasa cam tak matang ja. Tapi, takpalaaaaaa budak-budak lagi kot, memandangkan aku pun separa budak(huh, apakah?)aku pahamla.



Cuma aku suka kalau, blogger tu sorang yang humble, down-to-earth sket, tak susah sebenaqnya nak jadi humble,takdak sapa rugi pon, sebaliknya orang berkenan lagi ada la. Tapi yang ni yang ramai tak buleh nak buat......



Bab ngutuk, tak payah ajaq, akan terer ngan sendirinya.Besa la, aku bukannya nak marah bagi blogger yang memaksa aku, cuma aku tak boleh dalam ketidakpaksaan macam tu. Dan aku yakin ramai lagi orang tak suka ngan pesanan macam tu. Jangan risau, kalau dah tinggai link tu, aku akan melawat 'site' hangpa jugak...(cesssss, macam engineer pulak kan?)



p/s: Cer tenung dan selamat beramal

16 comments:

Eza Ridzwan said...

betul tuh..selalu sgt dok jerit kat shoutbox, FOLLOW ME BACK...mengong!...lagi laaa akak x follow...bukak page dia pon haram!..kejam kan!!!...

::Mastura Zakaria:: said...

hahhaha..kena kejam sket kadang2 akak, memang serius meluat lak nak follow...ala kalau tinggal link pun dah cukup....mesti akan jejak punya....

Dda Ly said...

saye pon tak suke org pakse2 saye..:) buat sesuatu ngan ikhlas is better kan..

meh ke rumah..
~Kau Mawarku...~
keep in touch ye..♥♥♥

::Mastura Zakaria:: said...

betul..kalau ikhlas, lagi ramai orang follow....nanti sy ke rumah awak ye... keep in touch...

Mr iZzo (^^,) said...

saLam kenaLan...dr segmen gegar gegar! huhu nice blog!(^_^)

sudi2 lah lawat kiter plak ye


http://themrizzo.blogspot.com

oReO HitaM said...

Blogwalking...


demm!! haha..
tobat depa riyau depa baca ni..

::Mastura Zakaria:: said...

mr izzo: dah melawat..hehehhe
oreo hitam:hahah..biaq bagi terasa sket,kalau depa tak pesan pun mmg akan pi jenguk jugak blog depa...

oReO HitaM said...

takpa at least depa sentap sat..
btw terima kasih kerana singgah no..
cek org baru (ayat tah leh blah)

Aidanatasya said...

Salam mastura..

bagi sy.. klu kita folow kena ikhlas, tak payah nak minta folow balik.. pastu klu x folow siap marah2 lagi.. x baik taw...

::Mastura Zakaria:: said...

aidanatasya: tu lah, apa2 pun kena ikhlas..yang siap unfollow yang tak tahan tu..hehehhe..nak gelak pun ade...

oreohitam:sama2...saja meramaikan keadaan..hihi

DiDa Licious said...

Huarghhh...dolu2 ai pun mention jgk tau...skrg ni dh tau malu ..*blush*
p/s: sori ekk pd sesiapa yg termention follow tuhh!!!!(",)v

::Mastura Zakaria:: said...

dida:tu la..haha..rasa malu plak tetibe..xpe, belajar dari pengalaman...nanti org follow x ikhlas...

.m y z. said...

terbaikkkk entry ni :) rimas jugak tgok ad org buat mcm tu. hurgggh! tapi takpe. kita follow je lah balik. free je pun .hehehh.

GeminiGurlz said...

hihi.. nasib xpernah wat camtu... (rasenye xpernah) hehe....

::Mastura Zakaria:: said...

myz:tu lah..nasib baik free..hehe
gemini:hehe..x buat pun xpe, tuan tanah akan faham punye...

adib syazwan said...

beginner la 2...huhu...desperate maybe?nak kite follow smle sbb diorg da follow blog 2...hehehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails