nuffnang

Kawan-kawan saya

Thursday, April 21, 2011

::MALU SEKETIKA BILA BERSTATUS SINGLE...HUHU::

Salam 1 Malaysia lagi, untuk kali ke 18278327373717372983483.0039309384 kali aku menerjah blog semua. Sampai kengkadang aku terlupa nak tinggalkan link untuk dijejak
(entry skema lagi untuk hari ini)




Errr..berkenaan status di atas, aku bukanlah pemalu tahap gaban atau suria perkasa hitam bila mention kat orang status aku memang single. Memangla aku single. Tapi yang lebih membuatkan percentage malu aku meninggi bila aku terisi perkataan SINGLE di ruangan yang salah.......ngeeeeeeeeeeeeeeee
(sila ketawa kalau nak....)




Pada suatu masa yang lampau, ada yang sedang bekerje, ada yang sedang bersuka ria (story da macam usop wilcha...hape jadahnya).



(Okeh, kembali menjadi skema)

Arakian, aku pun ada lah mengisi suatu borang ni, borang nak interview amenda tah. Dah isi semua details aku, tetiba aku tengok ada perkataan status: (butir seperti di bawah)




NAMA:__________________________
ALAMAT:_______________________
                  _______________________
                  _______________________
NO. I/C:_________________________
STATUS:_________




Memandangkan aku tidak berapa pro nak isi borang, dahla sapa pun tadak nak teman aku pi tebiu ni. Nek moto ja pi pun.Maklumla dah nama pun single. Aku pon konfius seketika, status hapa jadah? Aku pun...dengan berpandukan line yang ada tu, (tak berapa panjang sangat line tu), aku pun, dengan penuh takzim bertulisan kemas dan cantiknya menulis di situ.

STATUS: BUJANG




Oh, aku pun tak pasti ye jawapan aku tu betul ke tak. Kerana aku akan berkeadaan skema dan jujur kalau melibatkan pengisian borang. Sekali, adala orang yang collect borang aku tu, panggil nama aku.




"Saya nak jumpa Mastura" 
"Ya, saya" dengan konfidennya (muka memang skema)
"Adik, status tu tuliskan sama ada adik pernah bekerja atau tak ye sebelum ni"
"Ooooooo ye ke,ok...ok"



Aku taula tukang panggil tu tengah gelak kat belakang...cisssssssssss! apakan daya...




Malu kottttttttttttttttttttttttttt...Taktau nak habaq cemana perasaan aku di kala itu. Rasa kalau celuih muka aku yang separa merah/kuning tu memang aku dah sumbat dalam beg duit.Huhuhuhu, 




Moral of the story : aku sedang dipengaruhi status di FB....Jangan tiru aku, anda mampu mengubahnya. Aku sudahi entry skema aku dengan wabillahi taufik walhidayah wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.




sekian, makluman
(sambil sengih sorang-sorang lagi)

5 comments:

cik bAtu said...

eh ? mcm tu erk ?? hahaha...igtkan status tu mmg yg single,married sume tu...aish...mcm borg tu je yg spesel...

::Mastura Zakaria:: said...

hahahha...better tanye dulu, status ni apa benda...jgn main hentam ja....apalah orang yang buat borang ni....

p/s:takpala, malu perisai mukmin
(ayat penyedap hati)
padahal malu tahap dewa...

.m y z. said...

hahahahaha .kalau sy pun sy akan tulis mcm tu jugak! heee :D

YAYA AZURA said...

kalau akak pun mmg ingat status tu tanya dah kahwin ke belom..hihi

salam kenal ...

::Mastura Zakaria:: said...

myz :hahahahha....
akak yaya :hihihi...tah ape je la borang macam tu, salam kenal....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails