nuffnang

Kawan-kawan saya

Monday, April 18, 2011

::KERANA NAFSU< NASIB BEK AKU TAK PI ICU::

Salam Semua blogger dan blogwalking sekalian alam
sebelum aku pi blogwalking
round-round malaysia
hahahahha
(bunyi cam gempak ja)
aku update entry sat malam ni

Oh..kenapa la macam tu pulak tajuk entry aku malam ni. Okeh, moral of the story (takdan cerita lagi dah ada moral)haha.....jangan turutkan nafsu..hihi

Memandangkan aku posa harini, jadi banyaklaaaaa benda aku ngidamnya, tengok kucing aku makan pun aku dah ngidam.Memang bawah pengaruh syaitooon betuila...Tapi aku sabaq ja sambil telan ayaq liuq tengok kucing aku makan friskies. Macam sedap ja friskies ni. Bila aku tanya ja "sedap ka friskies ni yang?". Kucing aku jawab "meowwwwwwwww" yang tu ja.(errr, tak pasti la jawapannya) Mesti dia blur apa jenih soalan la.haha(abaikan).


Hehhehe..rumah aku lak betoi-betoi tepi surau. Dari koi 7 lagi aku dok tunggu. Ish, awat la maghrib rasa cam lambat ja nihhh.Awat la depa ni azan lambat ni..haish...saboooooooooo lagi.Ya la, kalau dah tak masuk waktu lagi cemana laaaaa nak pi azan.haiya..

Aku dah standby nasik sepinggan, ayaq teh (bukan takat secawan) malah segelas besaq..macam gelas A&W tu...kecik sket la dari tu, ngan piza nya. mak aiiiiiiiii...Masuk waktu ja, bila azan, bismillahirrahmanirrahim... melantak tak hengat. Aku rasa dah macam anaconda aku menelan.

Takdan dah ngunyah nasik lama-lama, menelan-menelan ja aku. macam tadak anak tekak ja. Pas makan pi basuh pinggan segala, terus pi semayang sebab aku dok ralit makan tadi, tengok jam...mak aiiiiiiiiii 7.45 dah..apa lagi..kalut la pi ambik ayaq semayang. Sembahyang dulu walaupun dok semput-semput sebab makan tadi.

Baru nak baca doa, awat aku rasa cam saluran pernafasan aku cam tersumbat ja...adeh....nak bernyawa tak lepas pulak dahhhhhh...kalut ja suruh mak aku urut belakang. Mak aku pun dengan first aid bagai, ingatkan aku luka ka apa, rupanya suh mengurut pulak.....

Hehehhe..dah kena 2 round urut, baru lega....baru la boleh nak sendawa, kalau tak aku rasa cam takleh nak bernafas ja...Kena la beletiaq sedas dua..hehehhehe...janganla makan cam aku. walaupun aku ni takla besaq mana, tapi nafsu makan memang tak dapat disangkal.Memang dewa punya makan(eh, apa aku cakap). Aku pun taktau makanan aku pi mana....

p/s : Di akhir doa aku, "Ya Allah, bagilah berat aku bertambah sket", hehehe aminnnnnnnnn.

2 comments:

cek's said...

hehe..amin.......nak tmbah gk brt bdn..hihi

::Mastura:Zakaria:: said...

marilah menambah berat..hahahhaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails