nuffnang

Kawan-kawan saya

Saturday, April 30, 2011

::MAIN-MAIN DENGAN TELUR? ::

Salam 1 Malaysia.....





Apabila bercakap tentang telur ni, ada jugak orang yang dok tanya aku. "Cemana eh, nak kenai telur tiruan ka telur betui?"






Ada orang cakap kat aku telur tiruan macam ni lah macam tu lah, story telling macam-macam sampai aku pon konfius dah. Yang mana satu yang betuinya. Setakat ni, aku tak pernah lagi jumpa yang sedemikian rupa. Yang kulit licin la hape menda tu semua. Aku tak pasti isu telur ni betul-betul ada ka atau saja ja nak create rumors.






Tapi satu la aku nak bagi peringatan buat pengguna, aku nak sarankan sesapa yang baca entri ni, pilihla telur yang baik. Sebagai pengguna, andalah yang membuat penilaian yang sepatutnya. Takkan hangpa nak tunggu kementerian pengguna ja bertindak. 





Contohla aku bagi na, kalau hangpa tengok kat pasaraya A, telur macam tak berkualiti berbanding pasaraya B, takkan nak membeli kat pasaraya A jugak. Kalau nak dengaq aduan pengguna ni memang macam- macam. Ada yang cakap kat aku, report pasai nu, pasai ni. Jangan report belakang ja. Tak boleh nak ambik apa-apa tindakan susulan.





Apa-apa pun gambaq kat bawah ni aku grab ntah dari mana-mana ja.Pandai jugak depa ni main dengan telur kan? macam-macam hasil seni pulak yang jadi.kretif...kreatif....hehehhe. Tapi aku kalau buat telur macam ni, sure mak aku bising sekampung punya.hahahahha. Orang nak makan, ni tak dok buat mural plak atas kulit dia.hahahahahha










































sekian, untuk makluman.

3 comments:

SyedGraphiX said...

hahaa..kreatif2

ahmad said...

buat kt telur burung unta besar skit

Kendra said...

Discover blogs, pics and videos you otherwise wouldn't have at http://kendrabing.com. Or submit your blog postings to be part of the big collection.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails