nuffnang

Kawan-kawan saya

Tuesday, April 19, 2011

::MAMPUIH LAAAA......KALAU MAK AKU TAU::

Good morning semua warga blog..
hehehhehe..
memandangkan aku tak banyak keja sangat
so..buleh la masuk entry baru
pada pagi yang tak berapa nak pagi sangat ni...

Hehe....tah hapa sajala entry aku ni...

Kelmaren aku cakap kat anak sedara aku "Atif, pi bagi sat kucing cu makan, sian dia lapaq tu". Ya lah balik keja tengah dok paneh lagi. Si kucing tu plak dok belit- belit kaki aku....tau la lapaq. Aku pun lapaq gak ni. Bukak stoking segala, aku dok landing baguihnya atas sofa. Dah la kena ujan.

Pastu sekali anak sedara aku kata "satla, satgi atif bagi la.nak tengok kartun ni". hmmm..."satgi jangan lupa bagi tau, cu nak pi semayang ni"...aku warning dia..heheheheh... Aku pun ngan selamber badaknya pi semayang dulu. Tadi, kat opis takdan.hehehhe..kalut nak balik awai. 
Lepas dah abih tu, aku pi la dok kat depan, tengok-tengok, oh sedang makan rupanya minah ni( merujuk kepada kuceng aku)....Aku sempatla snap gambaq dia sedas dua.....tapi aku perasan satu ja. Pinggan dia cam bersih pulak. Aku takla nampak clear sangat, sebab aku rabun. Dalam hati aku kata, rajin pulak la anak sedara aku ni siap pi basuh pinggan kuceng tu dulu sebelum makan. Kalau tak, takda maknanya dia nak basuh, dia boh makanan si kuceng tu atas paper ja...

Takpala, aku ignore ja la..biaqla si kuceng tu makan. Malamnya, aku nak update entry, aku dok tengok lam kamera, baru teringat nak tengok balik gambaq yang aku snap tadi dalam kamera. sekali aku zoom kan gambaq kuceng aku makan.....

 kusyuk gila makan....

Aku mengucap sepanjanggggggggggggggggnya.... Ya Allah....................piring kaca mak aku!!!!!!!!!! macam mana buleh terlepas kat kuceng aku. Dahla bersusun cantekkkkkkkkkkk ja dalam almari..huhuhu..mampuih dahhhhhhhhhhhhhhhhhh...

Pastu, aku tanya kat anak sedara aku (bisik-bisik ja ngan dia).....takmo bagi mak aku dengaq. "Atif bagi makan kuceng tadi, ambik piring kat mana?"sambil tunjuk gambaq ni.

Dia kata, "tu dalam almari, maktok tak guna pun"huhuhuhu..

Punggahhhhhhhhhhhh....mampuih dah....memang kena ni ceni......nak buat cemana tah piring ni..huhuhu.. takkan nak simpan balik???

p/s : Jangan bagitau mak aku, aku tak berapa ready nak kena..huhuhu



13 comments:

Cik Ezy said...

cuci bersih2..
pastu simpan balik kat tmpt asal..
xprasan la kot..
ekeke

fatinz.efziey said...

heheheee...
ta pa haiii...biaq pi laa guna
skali skala...
XD

cek's said...

haha...lawak2..hbeh la klu tok dia tau..mst dia nak cari pring yang bersih tue..hahaha..

::Mastura:Zakaria:: said...

cik ezy: naya ja boh makanan kuceng...

fatinz: hahahah...xpa kot baru sekali.hahahha..

cek's : mmg kena laaaaa kalau tok dia tau..huhuhu...

NasZ said...

takpelah..sekali je..esok guna yang baru pula dan seterusnya...tak baik tak guna..:p

::Mastura:Zakaria:: said...

hehehe..piring kucing..huhuhu

not irene said...

mak mak kita suka sangat simpan pinggan tak guna kan...

yang dok guna tu yang dah tak cantik atau yang dapat free... saya kalau kat umah mak bantai je guna pinggan baru dalam lemari tu...

basuh je bersih2 pastu tanda kat belakang pinggan tu pastu simpan... (maksudnya kalau orang lain nak guna kita check dulu)

::Mastura:Zakaria:: said...

heheheh..rasanya kena buat camtu dah...hehehe..takkan nak bagi kuceng terus..memang lg kena la kalau camtu...

man yusoef said...

ala..baru sekali jek pon kan...cuci jek balik...kita kita jek yg tau...HAHAHAH

::Mastura:Zakaria:: said...

hehehe..shuttttttttt.....diam diam tau..hahahah

NUR AYNIE said...

hihiHI~ mmg rajin la anak sedare awk hihi...siap ambik pinggan cantek lgi..hihi

Nyze 二ザ Crazee said...

untung kucing tu dapan piring kaca.
merasa makan 1st class gak :P

::Mastura:Zakaria:: said...

aynie: dia terlebih rajin
nyze : hahahh..bersyukur la dia....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails