nuffnang

Kawan-kawan saya

Monday, May 30, 2011

::RAGAM FOLLOWERS:FOLLOW BLOG YANG RAMAI FOLLOWERS KAH ATAU YANG FOLLOWERS CIPUT?::

Assalamualaikum bloggers.....







Entry kedua bab followers lagi.




Tadi dah aku update sepasai followers keluaqkan arahan....kali ni dengan kesedaran sivik aku ni, best rupanya bila follow blog banyak ni. kadang-kadang macam-macam ragam ada. Yang baru clash pun ada...Aku agak ja sebab based on entri yang dia, manjang ayat sedih ja..hihihi.. sabaq dikkk..... jodoh di tangan tuhan....









Ada yang suka follow blog, sebab tengok followers owner tu banyak sangat, ada yang follow blog sebab followers owner tu ciput ja. Kiranya, newbie la kot, ataupun owner blog tu tak rajin update entri. Ada yang follow sebab depa amalkan 'u follow me i follow u'...... Macam-macam gelagat la.....




Tapi kalau tanya aku, apa kriteria aku nak follow blog orang. Selalunya aku terjah blog yang selalu komen kat blog aku ni......walaupun aku ada kotak jeritan kat tepi tu, tapi sekali imbas ja aku view kat situ. Aku tak tengok sangat. Tambah-tambah kalau ada yang pesan ' i follow u, follow me balik okeh'...hurrmmm..harap maklumla...aku tak pi ushar langsung. bukan dengki ka hapa, cuma aku tak suka ja ayat macamtu....




Aku suka jalan kat blog yang tak merapu sangat, yang penuh gambaq boypren dengan girlpren kat sidebar,aku tak minat langsung..hahahahha. Tak berkenan aku, tau la nak tayang kat aku, agak-agakla..boypren pun nak share dengan public ka..hahahah...Kerat gambaq boh dalam beg duit dahla... (mesti ada suara-suara yang mengata aku nyibuk) ahh...lantak pi..




Tapi bagi aku, kalau followers dia dah bergerabak-gerabak, mesti entri dia best-best. Bagi aku la, ni pendapat ja.kalau nak berada di pihak pembangkang pun takpa...aku okeh ja. Kalau tak best pun mesti ada sebab lain kenapa followers dia ramai kan.....




Bagi hangpa semua macam mana? tengok followers ciput baru follow ka, ataupun tengok follower ramai baru follow? takpun sebab owner tu cun? atau pun blogger tu single?atau pun..haishhhhh..banyak pulak soalan aku..huhuhu




p/s : eh, aku ada beli t-shirt blogger...sapa dah tempah....?







sekian, untuk makluman.

9 comments:

harrazdani said...

saya follow balik atas banyak sebab, tp yg penting saya tgk isi blognya..tp kalau dia dah follow sy, saya akan follow balik..

Doktor Cinta said...

sy pon bgitu..yang rajin komen mmg sy akan follow..law yang datang singgah dari segmen j.jarang la..:) ttg cun n single.hurm xpnah plak telintas..haha

EnY YuSniZaR said...

Kalau dia follow.. saya akan follow balik.. xkira folower dia banyak ke sikit...

kalau dia singgah blog saya.. saya ke blog dia dan follow

Kalau blog dia best dan menarik.. saya follow gak walaupun dia tak follow blog saya balik
:D

Ina said...

selain dok follow blog2 dalam segmen yg akak join..akak tegok jugalah ..kalau berkenan di hati tu baru follow...

::Mastura Zakaria:: said...

@harrazdani...kdg2 sy dah konfius...sama ada sy dh follow blog seseorang tu ke tak..hihi

::Mastura Zakaria:: said...

@dokter cinta


selalunya yang selalu komen tu kita akan nampak dulu..hihihi

::Mastura Zakaria:: said...

@EnY YuSniZaR

xpa, ikhlaskan diri follow blog..hihihi

::Mastura Zakaria:: said...

@Ina

tu la kan akak...kalau follow blog info best wooo...hihi

emeera asnary said...

follow sesape aje.. ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails