nuffnang

Kawan-kawan saya

Wednesday, May 18, 2011

::RAMAI ORANG TANYA..KENAPA TAK KAWEN LAGI??::

Selamat tengah hari semua......







Entry berbaur dongeng yang tak dibuktikan benar lagi 
[harap-harap kukuhla alasan aku ni]



Ada orang tanya aku, kenapa hang tak kawen lagi? Patutkaaaa aku mencium??erkkk bunyi macam panas dan gatai pulak!muahahahhaha... Cuba hangpa semua baca kat header aku.....



"When you want to marry a prince, you will have to kiss many frogs"



Kat bawah ni aku bagi sebab kenapa aku tak kawen lagi.

Agak-agak berapa ekoq laaaaa aku nak tangkap ehh....geli sehhhh.....hahaha. Katak pun cuak bila nampak aku, Nampak aku dari jarak 3 kilometer pun depa dah blah. hahhaha. Tapi kalau la dongeng tu jadi kenyataan, agak-agak aku ada chance tak jadik macam kat bawah ni [sambil kembang hidung dan sengih]









Errr..awat kaler aku macam gelap sket. Adakah kartun ni nak tunjuk bahawa aku bukan puteri raja?huh...tak bagi chance la nak berangan sat.





Tapi adakah dongeng ni benar? Kalau la betui aku dah pi join team national geographic kot, depa dok cari katak nak buat experiment, aku dok kalut nak mencium katak.Huhh..apahal???? Banyak ja katak kalau aku nak kidnap sat. Belakang rumah aku pun berlambak-lambak. Tapi kalau comei macam ni...Mampu la kot aku nak kiss...











Tengok gigi dia pun aku dah berkenan. Kot-kotla boleh jadi prince charming aku..hihi. mode: berangan lagi. Hahahha..Tapi kan aku rasa Kate Middleton ni jumpa katak yang betui kot...hihi








Tapi adakah bermakna aku kena mencari katak yang comei ataupun aku jumpa ja katak... ambik, dan terussssssssssss.....................................mencium dengan [gaya sopan]



macam ni......





ataupun macam ni. Errrksssss!!!! dah macam desperate pulak laaaa aku tengok gambaq bawah ni..huhuhu










Di mana-mana ada risiko kan? tapi, apa akan jadi kalau aku cium katak yang kononnya boleh bertukaq jadi prince charming aku, tapi lain pulak yang jadi..........









Ataupun aku sendiri yang tertukaq jadi katak? huhuhuhu..Takmauuuuuuuuuuuuu..takmauuuuuu..








Sebelum aku sempat mengkidnap katak-katak semua...aku rasa mesti depa dah cabut lari..bukan takat nek moto ja, malah nek kenderaan bergerak laju yang semacam ini....







Jadi, bila puak katak lari, katak akan berkurang, bila katak berkurang, aku tak dapat cium lagi...dan secara kesimpulannya sebab itulah kenapa aku tak kawen lagi...hihihihihihihhi. Okeh kot alasan aku ni?hihi







Moral of the story : Aku hanya berserah pada yang Esa, jodoh aku sapa laaa yang tau.







sekian, untuk makluman.

6 comments:

YAYA AZURA said...

cium katak???..erkkk

berserah saja pada yang Maha Kuasa dengan sedikit usaha dari kita sendiri...

dilazfamily said...

salam kenal
jika belum bertemu jodoh, carilah.
jika dah bertemu jangan tunggu lama2.
harap berbahagia selalu

Akulah Pak Lan said...

Apa kata try binatang lain pulak..
Buaya contohnya?

::Mastura Zakaria:: said...

hihihi.....takmau la cium katak..takut diri sendiri tertukaq jadik katak..hiiihi

SHM said...

jodoh dtangan tuhan . kita hanya perlu berusaha dan bertawakal . esok2 ad la tu org meminang ^_^

::Mastura Zakaria:: said...

buaya darat ka...nak mampuih cium boya tu?huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails