nuffnang

Kawan-kawan saya

Wednesday, May 4, 2011

::SEGMEN MESRA BLOGGER BERSAMA PEMBAWA WACANA::

Salam 1 Malaysia....and selamat pagi yu ollsss....hehehhe...





Okeh, pagi ni aku start ngan entri first aku joinkan diri aku dengan segmen Pembawa Wencana. Sebab aku memang pantang sket ada segmen-segmen time aku tengah senggang ni.hehehhehe....keja nak join ja.Hahahha. Aku memang suka menyemakkan segmen orang...hahahahaha(opppssss, banyak gelak mematikan jiwa).









Buat sesapa yang nak join aku menyemakkan segmen pembawa wacana, mehla klik sini. Bolehla sama-sama meramaikan keadaan.hehehhe.






Kalau ditanya kat aku antara KAYA dan POPULAR yang mana satu pilihan aku....errrrrrrrrr..emmmm... hemmmmmmmm...aku pilih sekaya kot....(macam lalang kan kot tu)hehe..Okehla....aku pilih KAYA. Walaupun aku tau kadang-kadang kaya tu boleh buat kita lupa daratan. Aku takla suka sangat kaya, kalau boleh biaqla kaya yang berpada.......





Sebab apa aku cakap macamtu, sebab aku takut aku hidup di awangan, tak berpijak di bumi. Tapi kalau dah pembawa wacana suruh pih dua tu je, aku pilih KAYA ja lah. Sebabnya, memang aku tak nafikan semua benda dalam dunia ni perlukan duit.







Tapi, duit ni memang makcik kedai takmau. Sebab berbeza currencynya. kalau aku convert duit nih, sah! memang aku kaya. Silap-silap boley  hilang akal seminit dua pikir apa aku nak buat ngan duit ni,hehehhe. Aku boleh beli banglo, porsche 4, 5 bijik. Aku boleh beli aset harta dunia yang mewah tapi tak boleh pulak nak bawak masuk dalam kuboq.At least, merasa kaya sat ja sementara masih hidup ni.






Bagi aku, tak popular pun takpa, asalkan ada aset berjutan-jutan gitu. Lantakla, kalau aku tak popular pun. Tapi aku rasa bila dah kaya lajok, mesti popular tu akan datang dengan sendirinya kan? betoi dak? Memang sah-sahla ada ja paparazzi nak ambik gambaq orang kaya. (macam tak secure lak aku rasa)... Yang tu ja pilihan aku. so, aku pilih kaya la. gud bai popular. Kalau sapa nak popular, jom aku bawak.....









Kita pi sini la boleh popular sama-sama..hahahhahahha(banyak gelak dah aku ni).Okeh, sapa nak bangkang cakap aku maila join segmen ni....sapa nak join mai klik sini. Dua kali dah ni aku dok promote.haha







Menurut pembawa wacana, tarikh luput segmen ni macam kat bawah ni :


EXPIRY DATE : 5 MEI 2011 (cuncun hari khamis)
JAM : 12.01 AM (aku for sure tidoq dah)
Bersamaan 1 Jamadil Akhir 1432H







sekian, untuk makluman.

6 comments:

Jahidih Saili said...

Assalamualaikum..
bestnya jadi kaya..
klu sy jadi kaya, sy nk beli negara amerika syarikat..tng sikit dunia..haha

::Mastura Zakaria:: said...

waalaikumsalam..hihi..blh jadi sharepartner la..sy beli separuh..haha

Uptown Lady said...

pegi Popular pun blh popular kan..heheh..

mcm ni lah said...

saye doakan cita2 awk kesampaian,.. amin,..

::Mastura Zakaria:: said...

uptown:hehehhe jom2..beli buku..

mcm ni lah..amin....terima kasih...

cik pulau said...

errr.. cik pulau lak pilih nak jadi kaya.. kaya budi bahasa.. kaya ilmu. kaya adab..
lagipun..daripada kaya datangnya populariti,.. lalala~


singgah jenguk rakan segmen..^^,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails