nuffnang

Kawan-kawan saya

Sunday, May 22, 2011

::BLOGGER LA NI RAMAI YANG MUDA BELIA::

Assalamualaikum...bersua kita di waktu lewat petang ni.....







Satu persoalan yang biasa hinggap lalu lalang kat kepala otak aku ni... Berapa laaaa umoq tuan empunya blog ni.... Aku cepat cam tulisan manja ala kebudak-budakan tu...Ada yang cerita pasai boypren...... Yang paling ramai bloggers ajak aku baca blog depa, kebanyakan dok update pasai boipren memasing...aishh...naik semak pulak kepala aku ni haiii....tapi jarang blogger boy nak update pasai girlpren memasing..huhuhu




Untuk memeriahkan entri aku kali ni, aku cilok gambaq ni dari google...design baju by kartunis ubi..[sekadar selingan]..nanti takdak cover pulak entri aku ni..hihihi








Tapi lantak la kan, dah depa kata, suka hati la nak tulih apa pun, blog aku..okeh,,,akur aja la...ikut suka la hangpa nak tulih apa..tapi bila aku post status kat SB [sahabat blogger] "aku nak blogwalking...." maka ramai la puak-puak blogger yang post link memasing, suruh aku follow...





Aku tak simply follow...sebab aku tak kata pun nak follow, aku nak blogwalking ja. Jadi aku pun pi la jalan-jalan, masyaallahhhhhhhhhhhhhh..cerita cinta depa saja penuh 4,5 entri, memang aku rasa loya lak baca. Balik, balik pasai boipren...balik-balik cerita boipren....aduuuuu....pastu nak suruh aku follow. [sorry to say la]






Aku baca ja la...padan muka aku..mintak sangat link.hahahha...Tapi aku memang pelik gila la ni, ramai no bloggers muda-muda belia. Yang form 2 pun ada blog sendiri..wo0o00ooooooo memang hebat. Tak sama macam zaman aku dulu. Dulu aku form 2 taktau apa-apa pun pasai internet ni.....





Budak-budak la ni, nak ambik PMR, SPM pun, sempat lagi dok blogging no....hati-hati la adik-adik blogger sekalian, jangan dok hanyut dengan blogging sangat, ni bukan ada dalam silibus exam..... Tu cerita budak sekolah....





Budak U? jangan cakapla..........lagi bersepah-sepah.......pendek kata, mesti depa konker blog..hahahha. Standard la budak u, masa bukan tetap macam budak sekolah. Bila free buleh la update blog. Tapi time exam pun dan lagi buat entri pendek [gigih sungguh] hahahhaha





Tapi apa - apa pun aku nak nasihatkan buat adik-adik semua yang underage ka...blogging pun kena hati-hati jugak. Jangan terlalu addict sangat, payah nanti. Tengok macam aku, susah orang kampung nak nampak aku naik moto pusing kampung, manjang dok lam umahhhhhhhhhhhh ja update blog.hihihihi




p/s : Rasa aku pulak yang paling tua kat sini...ka ada yang sebaya aku?hihihi

3 comments:

Jahidih Saili said...

hehe..mastura kot plg tua..hehe..gurau je..
mmg ramai sgt blogger kanak2 ni..xdinafikan ada gak mereka buat entri yg baik tp lg byk buat entri mcm mastura ckp tu..fkr beribu kali klu nk follow blog mcm tu..

HAKMI said...

tak kisah la kan, janji jangan blog lucah (padahal aku kisah)

hafiz hafizol said...

hai akak.. kih3.. Sya budak U.. baru tahun 1.. Saya buat blog pun baru lagi..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails