nuffnang

Kawan-kawan saya

Sunday, May 1, 2011

::KESILAPAN PADA BLOG YANG TIDAK DISEDARI::

Salam 1 Malaysia dan selamat hari ahad merangkap jugak hari buruh

buat semua blogger yang dah tentunya tak ke ofis harini(wah...syoknya..)






Okeh, berbalik kepada topik kita rini, sebenaqnya aku suka berblogwalking pagi-pagi sebab tak panas lagi, haha. Bila aku rasa nak buka blog tu kadang-kadang ada adult content macam ni...Aku pun tak faham jugak kenapa perlu ada adult content ni. Errrr, ada siapa-siapa boleh explain kat aku tak?









Aku macam rasa tak secure plak nak buka. bila aku open ja, takdala apa pun yang boleh dikategorikan sebagai adult content. Kengkadang bila page tak abis loading lagi, dah ada lagu pulak...Adeh, rasa cam nak pangkah pun ada.





Bila macam ni, kadang-kadang page tu agak berat nak diloading, dah kena klik dulu, pastu nak tunggu 5 minit pulak.Header pun keluar sekerat tu jeeeeer. Adoh, mulalah aku pun nak hangin. Kena bertimbangrasa jugakla pada blogger yang ber'line' slow macam aku ni.hahahhaha. Kan dah rugi tu...Sebab aku pangkah sebelum sempat loading.






Satu lagi di ruangan komen. Dulu aku taktau pun orang tak boleh nak komen kat page aku ni. Patut la takda komen.hehhehehe. Pastu aku guna intense debate. Dah problem jugak. Taktau la kenapa. Berpelu-peluh aku dok setting kat part comment tu. Memang serius nak bebai.





Tapi ada setengah blogger yang suka letak 'word verification' macam kat bawah ni....







Haaa....word verification macam ni laaa buat aku rimas...kadang dah naip banyak dah kat komen tapi tetiba ada word verification cam ni. Aku ni dahla rabun. Kadang-kadang tu sampai 3,4 kali kot aku isi word tu sebab huruf-huruf dia tu melekat.





Jadi eloklah sekiranya diremovekan saja 'word verification' tu. Kalau nak ubah, ubah pada bahagian setting ye. Kalau taktau cemane, drop komen. Nanti aku tolong bantu mana yang patut.






Sekian, untuk makluman.

12 comments:

Hafiy Johari said...

yaya.. yang pasal komen tu memang dah pernah kena.. haha.. nasib baik la ada kawan gitaw.. bab word verification tu memang ta suka.. rasa macam tanak komen ja.. haha..

www.fierapirot.bolgspot.com said...

saye setuju kak..paling penat r sangat lagi-lagi nak komen kt blog yg wt word verification..=) terbaik kak..=0

mcm ni lah said...

betul tu sy tak ske blog yg mcm tu

adib syazwan said...

same r...pun pernah terjadi....pas 2 dye jd lembap..knpe erk

::Mastura Zakaria:: said...

hafiy:buang masa je word verification tu...

fiera: tulah...dahla tulisan melekat...jenuh nak tenung

mcm ni lah: sy pun x suke...

adib:mgkin ada widget terlalu banyak sgt, nak masuk blog pun susah...

Muwaffaq said...

saya pon...dah tulis panjang bila muncul je si word verfication rimas aku jadinye...klu sala tulis huruf habis terpadam komen yg ditulis tu!!

Aina said...

word verification tu kadang ada tuan belog yg x sedar pon kotak komen dia cam tu.contoh mcm kena kat sy.seb baik ada sorng yg tegur baru tukar setting...selama ni sy reply komen x kuar pon sbb sy tuan tanah.so, kalau x suka better infom tuan belog.next time mudahkan kita juga nak komen kat umah dia...:)

Nurul Afifah said...

SERIUS AKU PON NYAMPAH MENDA NIH..!!

tp kdg2 tu aku bodo jela..seb bek guna wimax..clear je..hihi..

adib syazwan said...

haa...dah tau dah sbb ape kua content warning tu...ce try tukar setting...g kat dashboard>setting>scroll ke bawah n then cari ADULT CONTENT...ce buat NO...maybe ok kot pasni...

phycrewz said...

aku benci word verification~

PHYCREWZ

zalin onceitalk said...

nice post..

NURUL ASHIKIN said...

good idea beb

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails