nuffnang

Kawan-kawan saya

Saturday, May 14, 2011

::BEN ASHAARI UCAP SELAMAT HARI GURU::

Assalamualaikummmm..dan good evening dah....




Bersua kembali kita selepas pakcik blogspot tutup laman aku tanpa notis.... Setelah meng'kansel' dinner barulah beliau bagi balik entry aku sebelum ni yang dilaporkan hilang dalam simpanan. Kalau pakcik buat macam ni lagi, kita kansel dinner lagi.huhu.





Entry pertama untuk hari ni......segmen by Ben Ashaari. Mau join, mai la klik sini. Yang mana cikgu GSTT ka, cikgu kafa ka kalau nak join, buleh la mai try.







Memang betui cikgu umpama lilin........Aku dibesaqkan bermula dengan didikan awal cikgu merangkap mak aku. Mak aku bukanlaaa cikgu, tapi mak aku bertindak sebagai cikgu dalaman bagi aku...





Bermula tahun 1992 -  Aku memulakan sesi awai kat Tadika Kemas

Tapi seminggu ja, takdan grad pun, sebab budak lain buli aku, bila balik tadika mak aku tengok kat bawah mata kiri ada 3 line kesan garfu, mak aku terus pi kata kat cikgu tu "Enough for what you have done.." setelah aku translate dalam English..heheh. Inilah pentingnya english education. Cikgu tadika ni takmau bertanggungjawab bila ada kes buli budak-budak dia. Pastu mak aku ja jadi cikgu aku. Ajaq math, bm, agama, nilai-nilai murni, bi (yes, no, alright, thank you).hihi





Tahun 1993-1998 [Sekolah Kebangsaan Mengkuang]
Darjah 1 Merah sampai 6 Merah





Tahun 1999- 2003 [Sekolah Menengah Kebangsaan Penanti]
Tingkatan 1- Tingkatan 5 (Aku budak sains tulen masa form 5)




Tahun 2004-2005 [Sekolah Menengah Kebangsaan Penanti]=sama sekolah kat atas
Tingkatan 6 Bawah- 6 Atas (Masuk form 6, aku jadi macam nak mereng sebab belajaq akaun = takdak basic akaun pun masa form 5)



Tahun 2006- 2009 [Universiti Teknologi Mara, Machang dan Kota Bharu, Kelate]
3 tahun aku belajaq tungging tebalik kat kelate pastu graduate tahun 2009(masa ni merasa pakai jubah..hihi)
dalam Bachelor of Business Administration (Hons) Marketing





Cikgu yang paling aku ingat dulu:

masa sekolah rendah (cikgu Mazlina-cikgu kelas aku)



masa sekolah menengah (cikgu Aleza)-cikgu akaun aku masa tingkatan 6...sebab dia marah aku tak reti buat akaun.Marah depan kelas..malu dohhhhhh..kecut perut aku ngan dia, garang gila.

 

masa zaman kampus.... ramai gila pensyarah yang baik dengan aku...yang aku ingat sampai la Pn. Fatihah, En. Azhar, En. Aidil (sampai la ni dok lawan kutuk kat fb...sporting sket lecturer aku yang ni..walaupun dia komen sakan masa presentation aku kat kelas sem 2, bajet garang plak.....tensi aku...), Dr Syuk, Pn. Zuraini (lecturer yang bagi A thesis aku), Pn. Latipah, Prof Nasir, ramai lagi tapi aku tak berapa ingat nama....






"Saya dengan ini nak ucapkan selamat hari guru buat cikgu-cikgu saya yang sudi marah saya, yang sudi mengajaq saya, terutama bagi cikgu-cikgu yang sudah maju ke hadapan dengan facebook masing-masing, bagi sesiapa yang baca entri saya ni....saya ucapkan selamat hari guru, terima kasih tak terhingga sebab segala kritikan yang cikgu bagi membuatkan saya berada di tahap sekarang...




errrr tak lupa jugak buat lecturer saya yang diingati, yang suka mengutuk saya kat pesbuk (EN AIDIL) haaaaa...besorkan nama dia..hahahhahaha dengan ucapan..bila nak tambah...tambah apa?tambah anak la...takkan la bini pulak.....kalau bini pun ikut Encik la..hahahhaa..Saya tak sokong..haha"

9 comments:

che deal said...

thank you..che deal mana ada garang la..baek dan sungguh berhemah....

Gen2Merah said...

salam singgah dari blog en Ben.. salam ukhuwah Salam Hari Guru 2011
p/s---> mcm mana nak folo blog ni ek.. Tak jumpa butang folow.. ngeee~

http://gen2merah.blogspot.com/2011/05/segmen-ben-ashaari-ucap-selamat-hari.html

::Mastura Zakaria:: said...

aikk...butang follow dah sah2 kat atas sekali......

Haris Kaito said...

dari blog abg Ben...
jom singgah blog sy...
follow lebih baik...he3...

JOM TERJAH SINI!

Gen2Merah said...

hahahaha.. sori2... tadi loading page ni lambat sangat.. tu yang butang kat atas tu tak sempat kuar.. dah follow ye.. tahnx... salam persahabatan

Siti Noraisyah said...

singgah sini.. ^^

silantra_gurlz said...

wowiiii...
che deal follow blog hg gak kah??

Awangku Johan said...

salam ziarah dan salam perkenalan dari laman blog abg ben.. saya follo blog awak ni yaa... Ada masa mai la singgah n follow la sekali blog saya cgu Awang yang tak seberapa ni... Huhuhu

aida4eva said...

guru mencorak insan..sygi guru anda.. :)

http://aida4eva.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails