nuffnang

Kawan-kawan saya

Friday, May 6, 2011

::BILA AKU JUMPA MICROPHONE::

Salam 1 Malaysia...dan haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..



Rindunya aku kat (blog aku)haha. Harini pecah rekod, seharian tak update apa-apa, sebab aku sibuk ngan rehearsal jadi emcee yang tak bertauliah. Sejak aku meletakkan jawatan sebagai presenter, aku dah tak terpikir yang aku sekali lagi akan berjumpa dengan microphone. Gila fobia!!!serius...











Haa.... jika dilihat pada menatang ni, memang la rasa..besa ja natang ni...Tapi aku cukup tak boleh blah ngan natang ni. Bila aku dan microphone berjumpa....aku akan dihinggapi sejenis penyakit....Yang sampai la aku taktau penawar dia. Aku kalau nampak mic ni, mesti aku akan tolak sebarang aktiviti menggunakan mic ni, tapi kalau aktiviti ketuk kepala orang guna mic, aku suka..hahaha...terbaekkkk!






Tapi kalau suruh aku pi kat depan, bagi mic sebijik, cakap ja apa-apa, mula la gagap aku mai, ketaq lutut segala, tapi masalah yang paling kritikal bila aku agak gila bercakap pulak kalau aku pegang natang ni lebih dari sejam. Bab-bab karok.....jangan cakap la.....ni la champion peringkat bilik..hahahahha. Boleh aku tibai ja lagu apa pun sampai gelap langit tu.....hihi.












hahahha..Muka cuak selaku emcee. Siot betui la, tak kira la majlis kecik ka besaq...apa yang perlu dielakkan adalah...ga...ga...gap...gagap ku mencoba...hhahahhahah.So, harini lepas satu bab jadi emcee...errr ada dak orang nak jemput aku jadik emcee lagi....Kalau boleh tak bagi mic pun takpa la, takut satgi, bercakap tanpa henti pulak.....hihi





Moral of the story: tips nak jadi emcee, jangan cakap laju-laju, sebut perkataan bior le jelas ye...jangan ketaq sangat....pandaila aku pesan walaupun aku sendiri gelabah bewak..haha








sekian, utuk makluman.

4 comments:

zaty said...

ahaha..tips yang baik.btw jangan giler mic suda la ye sis.huhu.. XD

::Mastura Zakaria:: said...

hahaha..cer tengok man laksa ke hantu kak limah ke.....emcee dia best..haha

fRaMe+LenSeS said...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

::Mastura Zakaria:: said...

insyaallah.......kalau ada free time sy join...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails